La policia estrena un detector d'alcohol en la beguda per combatre el 'botellón'


Temes relacionats

Nou denúncies per 'botellón' i nou més per conduir begut el darrer cap de setmana (22/mar/13)

L'operació contra el 'botellón' identifica 500 persones i sanciona 26 en sis mesos (21/nov/12)


  • Comparteix:

La presentació d'aquest aparell està emmarcada dins l'operació '0,0' / Font: Localpres

La presentació d'aquest aparell està emmarcada dins l'operació '0,0' / Font: Localpres

La lluita contra el 'botellón' disposa ara d'una nova eina per eradicar el consum d'alcohol a la via pública: un giny electrònic de detecció d'alcohol en les begudes. L'aparell es col·loca sobre el recipient per detectar possibles 'vapors' alcohòlics i dota la Policia Local d'instruments per evidenciar les proves a l'hora de sancionar el consumidor i així facilitar l'aplicació de l'ordenança de civisme. El cos policial té dos detectors, amb un cost cadascun de 800 euros, i en breu disposarà d'una impressora que validarà 'in situ' un tiquet conforme el líquid consumit conté alcohol.

Disposar de proves objectives del consum d'alcohol a la via pública és el que fa el detector electrònic que ha estrenat la Policia Local en la seva lluita contra el 'botellón'. Dos aparells que, en mans del cos policial municipal, permeten comprovar 'in situ' si les begudes que es consumeixen al carrer contenen alcohol, tot i que no quantifica la graduació.

D'aquesta manera, segons el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, la policia disposa d'una eina que facilita la imposició de sancions per incompliment de l'ordenança de civisme.

Jordi Puigneró

Si una persona et busca les pessigolles has de comprovar si hi ha alcohol a la beguda. I l'única manera de fer-ho és amb aquest aparell per determinar si aquesta 'coca-cola' porta J. B.


Cada aparell té un preu de 800 euros. En breu, la Policia Local tindrà una impressora complementària, valorada en 600 euros, que permetrà validar en el lloc dels fets un tiquet conforme la beguda analitzada conté alcohol.

Puigneró ha afirmat que, si detecta alcohol en la beguda, la Policia Local procedirà a fer un avís. En cas que la persona compti amb antecedents en consum d'alcohol al carrer rebrà una sanció.

Aquesta nova mesura s'emmarca dins l''Operació 0.0'. En aplicació de l'ordenança de civisme, la sanció per beure alcohol al carrer a una persona reincident és de 375 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.