Arran denuncia amenaces, intimidacions i una agressió per part de la Policia Local


Temes relacionats

Puigneró veu 'correcta' l'acció policial en la retenció a tres membres d'Arran ( 5/abr/13)


  • Comparteix:

Arran denuncia amenaces, intimidacions i agressions per part de la Policia Local

Arran denuncia amenaces, intimidacions i agressions per part de la Policia Local

El col·lectiu d'esquerres Arran denuncia amenaces, intimidacions i agressions per part de la Policia Local quan la matinada d'aquest divendres tres dels seus membres han estat confosos amb els autors d'un assalt a un comerç. En un comunicat, l'entitat assegura que una quarta persona no vinculada a Arran va ser intimidada i obligada a parlar en castellà. Arran demana la retirada de les imputacions per desobediència a dos dels seus membres i aquest quart ciutadà, així com l'expulsió dels agents implicats.

Segons Arran, els fets es van produir a les quatre de la matinada d'aquest divendres entre el carrer de Lluís Companys i la plaça de Doctor Galtés, quan tres membres de l'entitat van ser aturats per la Policia Local mentre enganxaven cartells a les columnes cilíndriques habilitades per aquest ús. La versió dels denunciants és que el cos policial els va considerar sospitosos d'un assalt a una botiga a una zona propera.

El comunicat emès per Arran denuncia 'amenaces i intimidacions' i agressions a dos membres per part del cos, que ha interposat tres denúncies per desobediència, dues a dos membres de l'entitat i una altra a un ciutadà que va acostar-se al lloc dels fets. Sobre aquesta quarta persona, Arran afirma que va ser intimidada per reprovar l'actuació policial i obligada a comunicar-se en castellà.

El col·lectiu també apunta que un dels seus membres, Pol Garcia, va ser forçat a pujar a un cotxe policial sense ser informat de la seva detenció. En declaracions a Cugat.cat, Garcia explica els fets i com, segons la seva versió, va ser agredit.

Pol Garcia

Em va cridar a l'alto un policia amb la mà a l'arma. Vaig ser tractat amb empentes i registrat. Vaig ser identificat sense informar-me'n. Vaig ser obligat a pujar al cotxe sense estar detingut.


Arran demana la retirada de les tres imputacions per desobediència i 'l'expulsió immediata d'aquests agents'. Amb relació al capítol de les suposades agressions, Pol Garcia afirma que no es presentaran denúncies a l'espera de veure com es resol la situació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Lo fácil es echarle la culpa a los demás, no me creo nada que la Policía de Sant Cugat trate así a la gente por las malas sin que se haya hecho nada malo, solo hay que darse una vuelta por la ciudad y ver como esto "buenos chicos" de esa formación bandálica tienen de pintadas algunas zonas, seguro que cuando vieron al coche patrulla echaron a correr porque debían estar haciendo de las "suyas", o sea nada bueno y claro los agentes no son adivinos y les debían dar el alto y lo demás ya os lo podeis imaginar, que no quiero extenderme pero mi enhorabuena a los polis de Sant Cugat.

pere fernandez. Enviat el 7/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.