L'ETSAV decideix en consulta si farà vaga contra els acomiadaments a la UPC


Temes relacionats

L'assemblea de la UPC estudia convocar una vaga indefinida (23/mar/13)

L'ETSAV creu que els acomiadaments de la UPC afectaran el nivell educatiu (20/mar/13)


  • Comparteix:

Els estudiants de l'ETSAV ja es van mobilitzar contra les taxes universitàries

Els estudiants de l'ETSAV ja es van mobilitzar contra les taxes universitàries

Personal d'investigació i d'administració i serveis (PAS), professors i estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) estan cridats aquest dilluns i dimarts a decidir si es farà vaga al centre santcugatenc contra els acomiadaments previstos per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L'assemblea de l'escola, amb seu a nostra ciutat, col·locarà una urna, on els participants a la consulta hauran de posicionar-se sobre la possibilitat de convocar una vaga i en cas d'estar d'acord sobre si aquesta ha de ser indefinida o puntual.

Les votacions a la consulta estaran obertes fins a les sis de la tarda de dimarts. Es tracta d'un nou pas dins les accions de protesta que diversos centres de la UPC estan duent a terme. L'assemblea de la UPC ja va aprovar l'elaboració de dos documents a través de les Juntes d'Escola, un de rebuig als acomiadaments i un altre per demanar la dimissió del rector Antoni Giró.

L'objectiu de les protestes és rebutjar els pressupostos aprovats pel consell social de la universitat i que preveuen fins a 340 acomiadaments. Amb un pressupost de prop de 280 milions d'euros, un 10,4% inferior al del 2012, la universitat redueix 14 milions en unitats bàsiques a les diferents facultats i departaments, mentre dobla la partida dedicada als interessos del deute contret per la universitat, segons els estudiants.

Amb aquesta retallada, la UPC preveu acomiadar 340 treballadors, 90 interins procedents del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i 250 associats del Personal Docent i Investigador (PDI) equivalents a 130 professors a temps complet, segons han xifrat els sindicats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.