Quatre activitats per trencar el mites del Parkinson


  • Comparteix:

Foto de família dels responsables de les activitats

Foto de família dels responsables de les activitats

Diferents entitats de la ciutat i l'Ajuntament sumen esforços per trencar els mites que envolten el Parkinson, amb motiu del Dia Mundial d'aquesta afectació que es commemora l'11 d'abril. Amb aquest objectiu, la delegació local de l'Associació Catalana per al Parkinson, l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) i Unidos Contra el Parkinson han organitzat un seguit de propostes obertes a tota la ciutadania amb la intenció d'esvair dubtes i tòpics.

La primera proposta és la 2a conferència que l'entitat Parkinson Ara celebrarà a la ciutat. Serà el dimarts de la setmana vinent a les Casa de Cultura a les set de la tarda i tractarà l'etapa que s'obre quan un afectat rep el diagnòstic. Dissabte també de la setmana vinent, Joventuts Musicals (JJMM) se suma a la iniciativa amb un concert a càrrec del saxo Xavier Larsson. L'entrada té un preu de 10 euros, cinc si es participa a l'enquesta que l'associació del Parkinson farà entre els assistents.

El delegat de l'associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, assegura que tot i els avenços i la difusió, aquesta malaltia continua envoltada de desconeixement que alimenta mites que sovint no es corresponen amb la realitat. De fet, l'objectius de fons d'enguany és acabar amb aquesta situació.

Esteve Sala

L'eslògan d'enguany és 'Trenca els mites del Parkinson'. És hora d'acabar amb això per posar la malaltia a l'espai on correspon.


L'Ajuntament, com cada any, s'involucra en aquesta commemoració i, com ha dit la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ho fa des de la convicció de la necessitat de continuar fent difusió i sensibilització.

Susanna Pellicer

Ho fem amb la convicció que és necessari estar informats, sempre hi han novetats que s'han de traslladar a tothom. Així tractarem amb coneixement i respecte les persones afectades.


Diumenge 28 d'abril tindran lloc la resta d'activitats. D'una banda, hi haurà la quarta edició de la cursa 'Correm pel Parkinson', una cursa internacional que fa una crida perquè els participants recorrin un tram, ja sigui corrent, caminant, amb bicicleta o patinant per mostrar el seu compromís envers aquesta patologia. La trobada començarà a les onze del matí i s'allargarà fins les dues de la tarda a la plaça de la Vila. El mateix dia diumenge i al mateix lloc i horari, s'instal·larà una taula informativa per donar a conèixer més detalls d'aquesta malaltia i que es pot fer davant d'ella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.