Ajuda'ns a omplir-ho: comença la Setmana contra la Pobresa de Cugat.cat


Temes relacionats

Actes i programació de la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió (15/abr/13)

Més de 70 entitats, empreses i comerços s'impliquen en la recollida d'aliments (15/abr/13)


  • Comparteix:

La Setmana contra la pobresa compta amb el suport dels diferents agents socials / Font: Localpres

La Setmana contra la pobresa compta amb el suport dels diferents agents socials / Font: Localpres

Cugat.cat comença aquest dilluns la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social. L'objectiu d'aquesta iniciativa solidària és donar a conèixer les conseqüències socials de la crisi a Sant Cugat i engegar una gran recollida local d'aliments. El menjador social de Càritas és el beneficiari d'aquesta recollida, que finalitzarà dissabte en un acte públic a la plaça d'Octavià. La proposta té la col·laboració de l'Ajuntament i Càritas, el suport de l'Obra Social 'La Caixa' i la participació de més de 70 entitats, establiments i empreses.



Un dels reptes de la iniciativa, que ha sorgit dels mateixos treballadors de Cugat.cat, és conscienciar la ciutadania i fer visible situacions de pobresa i exclusió social a la ciutat. L'altra aposta de la Setmana és una gran campanya de recapte d'aliments amb més de 70 punts de recollida i que aniran destinats al menjador social i al banc d'aliments de Càritas. Els queviures que sol·liciten són llet, oli d'oliva, llegums, tonyina, tomàquet triturat, sucre i farina.

L'assistent social i coordinadora de Càritas, Amèlia de Juan, s'ha mostrat preocupada per aquelles persones que, per la seva situació de pobresa, tindran més problemes per integrar-se de nou socialment.

Amèlia De Juan

Les persones que estan abocades en aquesta situació saben que és reversible. Però, ni n'ha d'altres que tindran molt difícil la reinserció laboral pel seu perfil.


La sociòloga Blanca Moreno ha explicat a Cugat.cat que el perfil de pobresa a Sant Cugat mostra una radiografia en què també apareixen famílies que abans gaudien d'una situació benestant.

Blanca Moreno

La pobresa a Sant Cugat és la pròpia de la pobresa d'arreu, però també mostra una nova cara de la pobresa: la de les famílies que abans eren benestants.


La Setmana també comptarà amb la constitució de la Taula per la Inclusió, aquest divendres, a les set de la tarda. Un nou espai de participació sobre aquesta problemàtica on l'Ajuntament vol implicar totes les entitats del sector, tal com ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa

Mercè Conesa

Hem d'afrontar demandes diferents a les clàssiques. Ja no són només famílies desestructurades sinó també famílies integrades socialment.


A més, Càritas presentarà la memòria anual aquest dimarts a la Casa Abacial, amb el suport de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.