Joves estudiants presenten els seus projectes tecnològics a l'Ajuntament


Temes relacionats

El col·legi Viaró guanya un torneig de robòtica i competirà als EUA (18/mar/13)

Estudiants de l'institut Leonardo da Vinci, premiats amb el Mobile Learning Award (22/feb/13)


  • Comparteix:

Els estudiants de l'escola Viaró han mostrat els seus projectes a l'alcaldessa, Mercè Conesa

Els estudiants de l'escola Viaró han mostrat els seus projectes a l'alcaldessa, Mercè Conesa

La tecnologia ha arribat a l'ajuntament aquest divendres de la mà de dos grups d'estudiants premiats en dos concursos en una recepció a càrrec de l'alcaldessa. Per una banda, alumnes de primer de batxillerat de l'escola Viaró han presentat el robot amb el qual han aconseguit el primer premi de l'European Robotics Festival de Tarragona. A més, els estudiants de 4t de secundària de l'institut Leonardo da Vinci han exposat el vídeo 'Aprenent amb el mòbil' amb el qual han estat guardonats al Mobile Learning Award.

Set estudiants de primer de batxillerat de l'escola Viaró han presentat a l'Ajuntament un robot construït amb peces de Lego que els ha convertit en guanyadors de l'European Robotics Festival i que els permetrà viatjar als Estats Units per participar en el World Festival. Els joves també han ideat un rellotge intel·ligent basant-se en el dia a dia de la gent gran de la residència AMMA. El rellotge emmagatzema informació sanitària dels pacients perquè els infermers disposin de totes les dades a través d'un instrument ràpid i eficaç. Un dels joves guanyadors, Javier Jover, ha explicat en què consisteixen els seus projectes i com els han elaborat a través del treball en equip.

Javier Jover

Hem dissenyat el robot adaptant-lo a les proves. També hem fet un projecte científic que millora la qualitat de vida de la gent gran.


D'altra banda, quatre alumnes de l'institut Leonardo da Vinci s'han reunit amb l'alcaldessa per exposar-li com van elaborar el vídeo 'Aprenent amb el mòbil', que els ha convertit en guanyadors del Mobile Learning Award del Mobile World Congress. Els joves han explicat que van gravar el vídeo amb un iPod Touch i de forma 'improvisada' amb l'objectiu de retratar la utilitat de les noves tecnologies a l'hora d'estudiar. Segons un dels components del grup, Roger Macaya, amb aquest vídeo volen donar valor a les noves tecnologies i trencar amb la idea que són perjudicials dins l'aula.

Roger Macaya

És un tema que vivim molt de prop. Se n'ha de parlar, perquè a vegades és força tabú sobretot a classe.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha definit els dos projectes com a 'exemples de la qualitat educativa de Sant Cugat' que demostren l'excel·lència de l'ensenyament tant públic com privat a la ciutat.

Mercè Conesa

Hem de procurar que escoles públiques i privades tinguin una bona acollida a la ciutat. L'oferta pública ha d'arribar a nivells de la privada.


La trobada també ha comptat amb la presència de la regidora d'Educació, Esther Salat, el director del Col·legi Viaró, Ignasi Canals, el director de l’institut Leonardo da Vinci, Ferran Anglada, i diversos professors dels estudiants guardonats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.