Promusa entrega 42 habitatges i manté l'aposta pels pisos de protecció oficial


  • Comparteix:

Promusa ha entregat 42 pisos de protecció oficial de venda aquest dissabte en la seva aposta per donar accés a l'habitatge als santcugatencs. Tot i les dificultats del mercat immobiliari, la intenció és que els joves santcugatencs o altres persones amb ingressos baixos no marxin de la ciutat perquè no poden assumir el cost de la compra o el lloguer d'un habitatge. L'entrega dels pisos d'aquesta promoció, situats al camí de la Creu, suposa que el 8,5% de la població santcugatenca ja viu en habitatges de protecció oficial.

Les dificultats d'accedir a finançament i les reticències dels adjudicataris per avançar diners són dos dels obstacles que la crisi del mercat immobiliari ha provocat i que dificulten la construcció de pisos de protecció oficial. Tot i aquests impediments, l'Ajuntament vol mantenir la seva política d'habitatge, amb l'objectiu que la gent jove i altres persones amb ingressos baixos no hagin de marxar de la ciutat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que la ciutat mantindrà la seva política d'habitatge malgrat haver de replantejar com finançar Promusa i haver d'alentir el ritme de construcció.

Mercè Conesa

La perspectiva del futur és que amb molta col·laboració els projectes poden tirar endavant i aquesta ciutat ha de continuar amb la mateixa política d'habitatge, però amb menys intensitat.


L'acte ha consistit en l'entrega de claus als adjudicataris, elegits per sorteig, de les 42 vivendes. L'edifici consta de cinc plantes amb habitatges, amb un gran pati interior, i una planta baixa amb locals comercials, a banda de dues plantes de soterrani amb aparcaments i trasters. Els nous propietaris dels pisos han destacat l'oportunitat que suposa accedir a un habitatge d'aquestes condicions en una situació tan cèntrica, al camí de la Creu en la confluència amb l'avinguda de Francesc Macià.

Adjudicataris

Tenir aquest pis és una gran oportunitat i si no fos per aquesta promoció jo no podria viure a Sant Cugat. / Em suposa poder viure al barri on sempre he viscut i és una gran ajuda econòmica.


Als 42 habitatges s'hi sumaran, en un futur, els 75 habitatges de venda que Promusa construirà al districte de la Floresta. Actualment, a Sant Cugat, hi ha més de 1.700 habitatges de protecció oficial tant de venda com de lloguer.

La inauguració de la promoció ha comptat amb la presència de regidors i de representants de forces del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.