Càritas dóna suport a 813 famílies el 2012


Temes relacionats

La pobresa i l'exclusió social, analitzada pel Consell d'Infants (16/abr/13)

#setmanapobresa (16/abr/13)

Ajuda'ns a omplir-ho: comença la Setmana contra la Pobresa de Cugat.cat (15/abr/13)

Cugat.cat es mobilitza contra la pobresa amb una setmana d'activitats (19/mar/13)


  • Comparteix:

813 famílies han picat a la porta de Càritas durant el 2012 per demanar ajuda, el que suposa un total de 2.230 persones. D'aquestes famílies, 176 han sol·licitat ajuda per primera vegada. Amb relació al 2006, abans que esclatés la crisi, l'entitat ha atès un 47% més de persones a través d'una quinzena de projectes, segons la memòria anual que ha presentat aquest dimarts dins la Setmana contra la Pobresa que organitza Cugat.cat. El projecte 'Rebost', que garanteix aliment bàsic, ha beneficiat més de 2.000 usuaris. Una feina que Càritas ha pogut tirar endavant gràcies als 162 voluntaris i a un pressupost de 800.000 euros.

2.230 persones han rebut ajuda de Càritas durant el 2012, una dada que engloba 813 famílies. No obstant això, cal tenir en compte la renovació dels usuaris i que molts d'aquests han tornat al seu país d'origen o han canviat de ciutat, segons la responsable de Càritas, Amèlia de Juan, que subratlla que 176 famílies han rebut ajuda per primera vegada.

Amèlia de Juan

Aquest perfil és de persones que fa uns anys no s'haguessin plantejat mai que passarien per Càritas.


Tot i que els ciutadans autòctons incrementen en número, el perfil predominant dels usuaris dibuixa una dona estrangera amb permís de residència i càrregues familiars. Tots ells s'han beneficiat d'alguns dels 15 projectes del col·lectiu, entre ells, el menjador social, que té una capacitat per a 28 persones. El projecte 'Rebost', que garanteix aliments bàsics, ha recollit més de 210.000 kilos per ajudar 775 famílies.

El menjador i el projecte 'Rebost' formen part de l'espai 'El Recer', un servei que, per sobre de tot, esdevé un programa d'acollida social, segons el conseller de Càritas pel Bisbat de Terrassa, Rafa Gómez.

Rafa Gómez

És una acollida que agraeixen. Però, l'alimentació no és l'únic servei, també hi ha la part espiritual i la comprensió.


Altres programes han proporcionat reforç escolar a 25 nois i noies, una feina a 35 dones a través de la borsa de treball i que 19 dones i 13 homes hagin fet cursos d'inserció laboral.

Una atenció que ha estat possible gràcies als 162 voluntaris de Càritas i els seus assistents socials. El col·lectiu ha comptat amb un pressupost de 800.000 euros, 146.000 dels quals provenen de donatius en efectiu i 60.000 del conveni amb l'Ajuntament. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha remarcat el treball en equip de que l'Ajuntament fa amb Càritas.

Susanna Pellicer

Càritas arriba on no arribem nosaltres i al revés. Hem de treballar junts per arribar a qui més ho necessita.


Aquest pressupost comptabilitza els 377.000 euros que suposa el valor econòmic dels aliments que s'han donat per repartir. Al marge d'això, l'entitat ha garantit l'alimentació i higiene d'infants de zero a tres anys de famílies en risc d'exclusió a través d'un conveni de 60.000 euros amb 'La Caixa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.