Sant Cugat s'implica per combatre la pobresa i l'exclusió social


Temes relacionats

La Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social supera les cinc tones d'aliments (21/abr/13)

Neix la Taula de la Inclusió Social per combatre totes les cares de la pobresa (19/abr/13)

L'habitatge i la pobresa, a anàlisi en una nova tertúlia de Cugat.cat (18/abr/13)

Càritas dóna suport a 813 famílies el 2012 (16/abr/13)

Arcadi Oliveres i Jordi Piella analitzen l'origen de la crisi econòmica (16/abr/13)


  • Comparteix:

Durant set dies s'ha recaptat més de cinc tones d'aliments

Durant set dies s'ha recaptat més de cinc tones d'aliments

La Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social ha mobilitzat el teixit social santcugatenc en una iniciativa solidària que ha donat llum als efectes de la crisi econòmica a la ciutat. La Setmana, organitzada per Cugat.cat amb la participació de més de 70 col·laboradors, ha recaptat més de cinc tones d'aliments per a Càritas gràcies a les donacions d'associacions, grups de cultura popular, escoles i clubs esportius. El valor informatiu de la iniciativa s'ha fet present amb tertúlies i reportatges que han donat veu als col·lectius afectats per la pobresa, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i mostrar les eines per fer-hi front.



Sant Cugat s'ha implicat amb força en la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social per fer visible i alhora combatre els efectes de la crisi econòmica al municipi. Nombroses entitats han participat en activitats esportives, espectacles i actuacions de cultura popular per aportar el seu granet de sorra a una iniciativa solidària que ha pres valor econòmic, però també social, segons el director de Cugat.cat, Miquel Herrada.

Miquel Herrada

És molt positiu tant pel resultat material com perquè hem aconseguit passar a primer pla la sensibilització contra la pobresa i l'exclusió social.


El gran repte de la ciutat ha estat un recapte multitudinari d'aliments per al menjador social i el banc d'aliments de Càritas. Al llarg de la setmana, diversos punts de la ciutat han recollit fins a cinc tones de farina, oli, llet, llegums, sucre, tonyina i tomàquet triturat que suposaran un important estalvi econòmic per a l'entitat, tal com ha explicat la coordinadora de Càritas a Sant Cugat, Amèlia de Juan.

Amèlia de Juan

Ens suposa un estalvi econòmic que ens permet seguir comprant producte fresc per complementar aquests lots alimentaris.


La fita s'ha materialitzat en un acte de cloenda aquest dissabte que ha convertit la plaça d'Octavià en l'epicentre per posar punt final a la iniciativa. Les entitats col·laboradores han omplert l'espai, que ha comptat amb un programa de ràdio en directe i actuacions musicals de Veus del Gospel i Marina BB Face & Knurf. Els Bastoners, els Castellers i Kata Kitinga també han actuat en el marc de l'esdeveniment, que ha evidenciat la implicació indispensable dels santcugatencs en la iniciativa solidària. El professor Mario González de l'escola La Farga; la presidenta de la UESC, Mònica Mateu, i el president de l'Associació de Veïns Centre-Estació, Pere Soler, han posat de relleu el valor social de la Setmana i la bona resposta de la ciutadania.

Entitats

És una manera pràctica perquè els nens vegin com poden ajudar els altres / Durant els partits la gent ha anat aportant coses / Hem aportat lots de farina


La Setmana també ha adoptat una vessant informativa a través de reportatges, debats i tertúlies que han mostrat la cara de la pobresa a Sant Cugat, n'han analitzat les causes i han plantejat possibles solucions per lluitar-hi. Amb aquest mateix objectiu ha nascut la Taula de la Inclusió Social, una eina per millorar les polítiques socials locals i ajudar les persones en risc d'exclusió. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que la taula vol donar oportunitats a les persones que actualment tenen unes dificultats afegides.

Mercè Conesa

L'objectiu és trobar i fer accions per donar oportunitats a persones que en aquest moment tenen unes dificultats afegides que fa temps no les haguessin tingut.


La Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social ha sorgit dels treballadors de Cugat.cat i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'Obra Social 'La Caixa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.