El taller Jeroni de Moragas celebra el seu 40è aniversari amb la ciutat


  • Comparteix:

Moment de la presentació aquest dilluns / Font: Localpress

Moment de la presentació aquest dilluns / Font: Localpress

El Taller Jeroni de Moragas ha arribat als seus 40 anys de vida i ho celebrarà amb diverses propostes obertes a la ciutat. Entitats locals col·laboraran a la commemoració de l'efemèride, posant el to festiu a una celebració que vol fer partícip els santcugatencs. La vessant solidària també tindrà un paper destacat, ja que diverses personalitats de renom posaran per a un calendari publicat per recaptar fons. A més, la Penya Blaugrana sortejarà una samarreta signada per futbolistes del primer equip del Barça.

La cooperativa va néixer el 1973 a Barcelona per donar resposta a persones amb trastorns de desenvolupament intel·lectual. No és fins a la dècada dels 80 que el Taller Jeroni de Moragas arriba a Sant Cugat, des d'on la cooperativa ofereix als seus usuaris possibilitats laborals, d'habitatge i lleure, entre d'altres.

El president del Taller Jeroni de Moragas, Lluís Vallès, ha subratllat aquesta trajectòria, sempre marcada pels nous reptes.

Lluís Vallès

La nostra història ha estat sempre acompanyada de nous reptes per donar resposta a les necessitats canviants de les persones amb trastorns de desenvolupament intel·lectual.


De la seva banda, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha destacat la feina del taller, una tasca que, ha dit, representa tot allò que l'administració no ha sabut fer.

Raül Grangé

Representen tot allò que l'administració no ha sabut fer. La societat civil s'ha donat compte del problema i s'ha posat a treballar.


El tret de sortida a la celebració tindrà lloc el 4 de maig en el marc de la diada dels Diables de Sant Cugat. L'acte comptarà amb la participació dels Bastoners i els Geganters, a més dels mateixos Diables que protagonitzaran un correfoc. Està prevista la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Carmela Fortuny.

Les celebracions continuaran el 15 de juny amb la Festa de la Infància de la Penya Blaugrana. En aquest acte se sortejarà per recaptar fons una samarreta signada pel primer equip del Barça. La cloenda tindrà lloc el 20 d'octubre amb una botifarrada popular a la plaça del Rei, l'actuació d'Els Incombustibles i un partit de Boccia.

A més, diverses personalitats com Lucrecia, Francesc Mauri, Àlex Corretja, Gemma Mengual, Rosa Capdevila, La Porta dels Somnis, Gerard Claret, Gusti, Assun Esteban i Pep Godó col·laboraran en un calendari solidari.

La programació per celebrar l'aniversari compta amb el suport d'entitats locals, del 'Diari de Sant Cugat' i el 'Tot Sant Cugat', la Penya Blaugrana de Sant Cugat i del Futbol Club Barcelona. La presentació de la celebració del 40è aniversari, que ha tingut lloc aquest dilluns, també ha comptat amb el regidor d'Esports, Xavier Tizón, i un nombrós grup d'usuaris, a més del director del 'Tot Sant Cugat' i 'Diari de Sant Cugat', Josep Maria Vallès; el cap de la comissió social del FC Barcelona, Pau Vilanova, i el president de la Penya Blaugrana, Josep Maria Félez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.