Piñol, Amela i Espinosa, els tres cavallers de Sant Jordi


  • Comparteix:

Els tres llibres més venuts de Sant Jordi a Sant Cugat

Els tres llibres més venuts de Sant Jordi a Sant Cugat

'Victus', d'Albert Sánchez Piñol, 'El càtar imperfecte', de Víctor Amela, i 'Brúixoles que busquen somriures perduts', d'Albert Espinosa, són els títols més venuts d'aquest Sant Jordi a Sant Cugat. El bon temps ha presidit una jornada en què la ciutadania ha fet de la plaça d'Octavià, de nou, el seu punt de trobada. Un escenari que ha aglutinat activitats de les entitats locals i sis hores de ràdio en directe amb la marca de Cugat.cat. Els llibreters s'han felicitat pel nivell de vendes que ha augmentat respecte l'any passat.



Les paradetes de llibres i roses han tingut en el bon temps el millor aliat en aquesta diada de Sant Jordi. Els carrers del centre de la ciutat, amb especial protagonisme de la plaça d'Octavià, han estat envaïts pels santcugatencs, sobretot a partir de la tarda.

Santcugatencs

És un dels dies més interessants de l'any. En ser laborable hi ha més ambient que l'Onze de Setembre / Ja tinc decidit un llibre, però també m'agrada triar i remenar.


L'alta afluència de gent ha facilitat les vendes als llibreters, que concentren bona part dels ingressos anuals en aquesta jornada. Els llibreters d'Alexandria, Paideia i El Pati de Llibres, David Oliva, Adela Nogeira i Diana Riba, han manifestat que aquest any les vendes han augmentat respecte l'any passat.

D. Oliva / A. Nogeira / D. Riba

Ahir vam vendre molt perquè era laborable, l'any passat va caure en dilluns i per tant diumenge. / vam tancar. / Sembla que aquest any estem venent més. / Encara s'ha de mirar però és una bogeria.


Als estands de les llibreries i als punts de venda de roses, s'hi han sumat parades d'entitats socials, culturals i polítiques. El membre de Diables, Rodrigo López, i la representant de l'Associació Pro-Disminuïts Psíquics i Físics (ASDI), Isabel Areta, han remarcat la importància d'una diada com aquesta per als seus col·lectius.

Entitats

Hem sortit al carrer per recollir diners per organitzar la diada del Foc. / Enguany, tenim llibres, brioixos i també flors com cada Sant Jordi


Altres activitats per afegir-se a la celebració
No només hi ha hagut venda de roses i llibres per celebrar Sant Jordi. Òmnium Cultural ha organitzat l'acte 'A viva veu', una lectura de textos en català i en llengües maternes de santcugatencs d'origen estranger a la plaça Augusta, que també ha acollit una ballada de sardanes de l'Entitat Sardanista. En definitiva, una jornada per fer ciutat i país, com ha remarcat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

És una gran festa, una diada nacional de país. Un dia per gaudir de les nostres lletres, la nostra literatura. Crec que és un dia que il·lusiona.


Cugat.cat, a peu de carrer per Sant Jordi
El grup de comunicació multimèdia Cugat.cat ha ofert una programació especial amb motiu de Sant Jordi. Els magazins 'Sant Cugat a Fons' i 'La Tarda' han fet el programa des de la plaça d'Octavià. Els dos espais han adaptat els continguts del dia per parlar amb llibreters, venedors de roses, compradors i bibliotecaires.

Els serveis informatius de Cugat.cat també han fet un seguiment dels punts neuràlgics de la celebració i dels actes que han acompanyat la diada amb un vídeo-resum del programa 'A fons'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.