Els empleats de la neteja faran vaga indefinida si els rebaixen el salari


Temes relacionats

Treballadors de Valoriza alerten que el canvi d'horari de la neteja viària comportarà problemes (11/mai/12)

La neteja viària s'endarrereix mitja hora i començarà a les vuit del matí des de dilluns (10/mai/12)

L'Ajuntament dóna a conèixer els nous vehicles de neteja i recollida de brossa (10/mar/12)


  • Comparteix:

Els treballadors s'han concentrat aquest dimarts davant de l'ajuntament

Els treballadors s'han concentrat aquest dimarts davant de l'ajuntament

Els treballadors de l'empresa Valoriza, concessionària del servei municipal de neteja viària, han iniciat una sèrie de concentracions davant l'ajuntament per protestar per les rebaixes salarials del 18% que, asseguren, planteja l'empresa. Els empleats han decidit aquest dimarts en assemblea que iniciaran una vaga indefinida el 15 de maig en cas que Valoriza no accepti les seves reivindicacions. El consistori emplaça les dues parts a arribar a un acord, tot i que reprova les retallades plantejades per l'empresa en el nou conveni col·lectiu així com els impagaments de 2012.

Segons ha explicat l'assessor sindical de l'UGT Eusebio Arellano, Valoriza encara no ha pagat als treballadors la paga de beneficis corresponent a l'estiu i el Nadal de l'any passat. A més, explica Arellano, tampoc se'ls ha abonat l'import corresponent a l'augment de l'IPC del 2012, d'un 2,9%. Pels treballadors, aquestes circumstàncies posen de manifest que Valoriza ha incomplert el conveni col·lectiu que els treballadors van signar amb l'anterior empresa concessionària dels serveis de neteja, TMA-Grup Sánchez, un acord que va estar vigent fins el desembre de l'any passat.

Havent finalitzat el conveni, l'empresa i els treballadors n'estan negociant un de nou des de fa uns mesos. Els assalariats denuncien que l'entitat vol introduir en el nou acord una rebaixa del sou del 18%. Per Arellano, això demostra que Valoriza vol massacrar els seus treballadors.

Eusebio Arellano

L'empresa té una actitud retrògrada. Només vol massacrar-nos i no ho permetrem. És de les pitjors empreses que hi ha a Catalunya.


Segons explica Arellano, l'Ajuntament els ha garantit que ha complert amb Valoriza tots els compromisos com a adjudicatària del servei i, per tant, no entenen que ara hagin de reduir despeses. Per l'assessor, l'Ajuntament està tenint un bon comportament en aquest conflicte i seria positiu que participés en les negociacions.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Cristina Paraira, ha lamentat les mesures que planteja Valoriza i que hagi incomplert pagaments del 2012. Paraira s'ha mostrat preocupada, però, per l'anunci de vaga indefinida dels treballadors i emplaça les dues parts a arribar a un acord.

Cristina Paraira

Abans d'arribar a una vaga s'han d'esgotar les vies de diàleg. Una vaga indefinida no ens agrada com Ajuntament. Esperem que se solucioni el problema.


Els treballadors han aprovat aquest dimarts per unanimitat engegar una vaga indefinida en cas que no s'arribi a un acord abans de divendres que ve. La vaga començaria el 15 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.