La Unipau dedicarà el curs d'estiu a la preservació de la democràcia


Temes relacionats

Oliveres impulsa un projecte de moviment polític amb la monja Teresa Forcades (11/abr/13)

Oliveres: 'Amb vot majoritari plantejaríem la declaració unilateral d'independència' (11/abr/13)

El seminari de la Unipau reivindica el paper del feminisme en la pau ( 2/mar/13)

Arcadi Oliveres, reconegut per Greenpeace (26/feb/13)

Neus Sotomayor: 'El feminisme ha fet molt en la construcció de la pau' (24/feb/13)

El missatge pro-palestí de Corrie reviu amb força 10 anys després de la seva mort ( 3/feb/13)

Oliveres: 'Hem d'aprendre molt de l'Amèrica Llatina' (15/jun/12)


  • Comparteix:

Formalització del conveni entre president de la Unipau, Arcadi Oliveres i l'alcaldessa, Mercè Conesa

Formalització del conveni entre president de la Unipau, Arcadi Oliveres i l'alcaldessa, Mercè Conesa

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedicarà el seminari anual d'estiu d'enguany a la preservació de la democràcia amb relació a la crisi actual. Així ho ha anunciat el president de l'entitat, Arcadi Oliveres, en referir-se a aquesta trobada anual que, sota el títol 'La democràcia com a garantia de la dignitat humana', se celebrarà entre el 18 i el 24 de juliol. La notícia s'ha fet aquest dimecres durant la reunió que ha servit per renovar el conveni que la Unipau manté amb el consistori i que permet el suport municipal a la iniciativa i l'assessorament de l'entitat en el Pla d'acció en Solidaritat i Cooperació Internacional. Com cada any, Cugat.cat farà una cobertura informativa especial del curs d'estiu.

El curs d'estiu, que se celebrarà entre el 18 i 24 de juliol, se centrarà a analitzar la democràcia com a garantia de la dignitat humana en l'actual context de crisi global, en les vessants econòmica, democràtica, ètica i ambiental. El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha qualificat l'anàlisi d'aquesta temàtica com a necessari, ja que els esdeveniments en l'àmbit polític dels darrers anys 'estan posant en dubte el nostre sistema democràtic'.

Arcadi Oliveres

Aquesta és una idea que ja s'havia preparat altres vegades però ara era tant clara la necessitat que va semblar evident que era un bon moment.


El programa de la cita anual s'estructura en tres blocs diferents que abordaran la pèrdua de la democràcia per la dictadura franquista i la posterior recuperació amb la transició, la crisi de l'Estat del benestar i la pèrdua de qualitat democràtica, i les noves polítiques per a una nova societat.

L'anunci del curs d'estiu s'ha fet en el marc de la renovació del conveni entre l'Ajuntament i la Unipau. Una col·laboració que implica l'assessorament de l'entitat al consistori en la implementació del Pla d'acció municipal en Solidaritat i Cooperació Internacional i el suport de l'Ajuntament a Unipau per al desenvolupament de les seves activitats.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que les polítiques que es duen a terme des del consistori estan influenciades per la sensibilització a favor de la pau i contra de la violència que promou la Unipau.

Mercè Conesa

La Universitat de la Pau ha influït en les polítiques de l'Ajuntament, que ha interioritzat una necessitat de sensibilització envers la pau. Això ho pot fer a través de la quota de cooperació i solidaritat.


Com cada any, Cugat.cat oferirà una cobertura especial del curs d'estiu de la Unipau que se celebra al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.