L'Ajuntament avaluarà l'efectivitat de les seves polítiques educatives i socials


  • Comparteix:

Les trobades han tingut lloc les darreres setmanes / Font: Localpress

Les trobades han tingut lloc les darreres setmanes / Font: Localpress

L'Ajuntament avaluarà l'efectivitat de les seves polítiques educatives i socials i reforçar-les si és necessari, amb especial atenció als problemes de les famílies per pagar les quotes escolars. Això es desprén de les trobades que l'administració ha mantingut amb la comunitat educativa, a qui ha traslladat la seva preocupació per la retirada de competències de l'esborrany de Llei de Bases de Règim Local que relega el consistori com a 'vigilant de l'escolaritat'. La regidoria d'Educació també lamenta els impagaments de les subvencions de la Generalitat des de 2011, generant un deute acumulat d'1'5 milions d'euros.

Valorant el context de crisi actual i els canvis constants a què estan sotmeses les famílies, el consistori ha considerat oportú reunir-se amb els centres escolars i les Associacions de Mares i Pares (AMPA) per radiografiar les necessitats actuals de les famílies. En aquest sentit, el consistori s'ha compromés a avaluar l'efectivitat de les polítiques socials i educatives i a reforçar-les si el context social així ho requereix.

L'Ajuntament ha assegurat a la comunitat educativa el manteniment de les beques menjador i que les ajudes socials arriben al conjunt de les famílies, fins i tot aquelles que no entren en els barems establerts per optar-hi. En una entrevista a Cugat.cat, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha dit que l'administració local segueix amb especial atenció els casos de les famílies que no poden afrontar el pagament de les quotes.

Esther Salat

Abordar situació per situació de cadascuna de les famílies que no poden arribar a la resta de la beca o que queden fora dels barems. Hem de mirar com ajudar-los.


Salat ha aprofitat per mostrar la preocupació de l'Ajuntament per l'esborrany de la Llei de Bases de Règim Local que, segons la regidora, retira les competències educatives fins relegar el consistori a 'vigilant de l'escolaritat'.

Esther Salat

Això vol dir que es deixa de prestar els serveis educatius que donem i hem de mirar, si es dóna el cas, com cobrim això.


Una altra de les preocupacions de la regidoria d'Educació són les subvencions que ha deixat d'abonar la Generalitat des del curs 2011-2012, corresponents a les escoles bressol, Escola de Música i Escola d'Art. Uns impagaments que estan generant un deute acumulat d'1'5 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.