El rector de la UPC convoca eleccions anticipades


  • Comparteix:

Antoni Giró, rector de la UPC / Font: ACN

Antoni Giró, rector de la UPC / Font: ACN

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró, ha anunciat aquest divendres que convocarà eleccions anticipades. Giró ha assegurat que la decisió respon a un canvi de posició de la Secretaria d'Universitats i Recerca, que coincideix amb les protestes de la comunitat universitària contra els acomiadaments previstos fruit de la situació econòmica de la institució. La UPC té a Sant Cugat l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Giró ha argumentat en una carta que per evitar que el dèficit del 2012 s'hagués de repercutir en el pressupost del 2013, la UPC va signar un acord amb la Generalitat, en què aquesta obligava a una reducció del capítol 1 que implicava la disminució del Personal Docent i Investigador (PDI) i el Personal d'Administració i Serveis (PAS). El rector de la UPC havia considerat fins ara que la seva obligació era 'mantenir-se ferm en l'acord signat per garantir la viabilitat econòmica' de la universitat, però que el canvi de posició de la Generalitat l'ha fet canviar d'opinió.

Per això Giró ha explicat que el canvi de posició manifestat públicament per la Secretaria d'Universitats i Recerca, obviant l'acord que va ser signat a instàncies de la pròpia Generalitat, l'obliga a replantejar-se el seu compromís com a rector.

El màxim responsable de la UPC, que té un centre a Sant Cugat, ha expressat la seva voluntat que les eleccions anticipades se celebrin l'octubre vinent.

Aquest dilluns Giró traslladarà al Consell Social el contingut de la moció aprovada pel Claustre Universitari, i ratificada posteriorment pel Consell de Govern, pel qual 'el Claustre Universitari declara la seva oposició a l'apartat del projecte de pressupost del 2013 que planteja la disminució de la plantilla de PDI i PAS, incidint especialment en la temporalitat, amortitzant places vacants i ocupades per personal interí'. El text també demana al rector que prengui les mesures necessàries per a la seva anul·lació.

De fet, aquesta disminució de la plantilla ha provocat en els darrers dies nombroses mobilitzacions i protestes entre la comunitat universitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.