Acomiadaments a empreses milionàries, principal silenci mediàtic de 2012


Temes relacionats

Els negocis de Pilar de Borbó, un dels temes silenciats el 2011 pels mitjans segons Mèdia.cat ( 3/mai/12)

L'explotació il·legal de recursos sahrauís per una empresa local, un dels silencis mediàtics de 2010 (22/jun/11)

Media.cat compleix un any amb l'objectiu de seguir augmentant els ciutadans que analitzin amb una mirada crítica els mitjans (25/oct/10)


  • Comparteix:

L'Anuari Media.cat s'ha presentat aquest dijous a la tarda, a Barcelona

L'Anuari Media.cat s'ha presentat aquest dijous a la tarda, a Barcelona

La meitat de les 40 empreses dels Països Catalans amb més guanys ha aprofitat la reforma laboral per fer acomiadaments, tot i els seus ingressos milionaris. Aquest és un dels principals silencis mediàtics que recull l'Anuari Mèdia.cat, una proposta impulsada pel Grup Ramon Barnils que s'ha presentat aquest dijous a Barcelona. El document es proposa explicar aquells temes que no s'han tractat o s'han explicat amb poca profunditat als mitjans de comunicació.

L'informe aplega 15 reportatges d'investigació i quatre audiovisuals sobre temàtiques que, durant el 2012, no van tenir d'un espai significatiu en els mitjans. El treball fa una aposta per 'presentar continguts treballats, elaborats amb temps, amb dades sistematitzades i fonts plurals' en un moment on la immediatesa preval als mitjans de comunicació.

Un dels temes més destacats és que la meitat de les 40 companyies dels Països Catalans amb més guanys han fet acomiadaments gràcies a la reforma laboral. A l'anuari, també s'analitzen altres casos com el significatiu augment d'ingressos de l'auditoria Deloitte amb el govern de CiU, la carrera política i empresarial de diversos ministres de Franco i el paper de Narcís Serra en l'enfonsament de Caixa Catalunya.

És la tercera edició de l'anuari, una iniciativa del Grup Ramon Barnils i l'observatori de mitjans Mèdia.cat. La proposta s'ha finançat amb 434 aportacions de micromecenatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.