L'Ajuntament i AMIC renoven el conveni per oferir informació als treballadors estrangers


  • Comparteix:

En mig any l'AMIC ha atès 350 consultes.

En mig any l'AMIC ha atès 350 consultes.

L'Ajuntament ha renovat per un any el conveni de col·laboració amb l'AMIC, l'Associació d'Ajuda Mútua als Immigrants que UGT gestiona a la Casa Mònaco. El servei, que funciona des de fa mig any, ha atès 350 persones, sobretot romanesos i equatorians, que principalment han demanat informació per obtenir una feina o el permís de residència.

Des del passat més de juny, més de 350 immigrants han rebut informació i assessorament sobre quins són els mètodes més efectius per obtenir un lloc de treball o per aconseguir els papers de residència. Això ha estat gràcies al servei AMIC, que ha renovat el conveni de col·laboració amb el consistori un any més després d'uns resultats molt positius.

AMIC funciona els dilluns de 4 de la tarda a 8 del vespre a la Casa Mònaco, sempre amb cita prèvia. Un servei que des del principi ha obtingut una bona resposta atenent persones que provenen de Romania, Equador, Colòmbia i Argentina i que, en un 65% dels casos, són dones. El responsable del servei, Mayko Turazzini, ha fet una valoració molt positiva de la feina que ha realitzat fins ara l'AMIC:

Mayko Turazzini

Aquest servei no és només un tema de paparessa, ajudem a la gent a sentit-se millor amb el nostre suport


Segons Turazzini, un 80% de les consultes sol·liciten assessorament per trobar feina i, sobretot, per aconseguir regularitzar la seva situació. La resta de consultes estan relacionades amb els reagrupaments familiars i la renovació de permisos de residència.

Actualment, més d'1.100.000 immigrants viuen a Espanya en situació d'il·legalitat. En aquest punt, AMIC ha recordat que amb la reforma de la Llei d'Estrangeria només es concedeix una primera oferta de treball a persones que, en aquell moment, estiguin a l'estranger:

Mayko Turazzini

El principal problema és que les ofertes de feina que poden fer els empresaris espanyols han de ser per immigrants que estan a l'estranger


D'altra banda, AMIC ja està dissenyant la seva participació en el Segon Congrés d'Immigrants, que se celebrarà a Tarragona els dies 17 i 18 d'abril. L'objectiu d'aquesta trobada, que reunirà les 32 delegacions d'AMIC al país, és reunir al major nombre d'entitats d'atenció a les persones immigrades per abordar noves estratègies de treball.

La delegació santcugatenca d'AMIC és la segona que hi ha al Vallès. L'entitat, que gestiona UGT, té previst obrir una nova seu a Rubí abans d'un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.