La Farmàcia Volpelleres exhibeix una taula de laboratori del segle XIX


  • Comparteix:

Imatge de la taula que s'exposa a la farmàcia / Font: Farmàcia Volpelleres

Imatge de la taula que s'exposa a la farmàcia / Font: Farmàcia Volpelleres

La farmàcia Volpelleres reviu la història de l'apotecaria amb l'exposició d'una taula de laboratori de més de 150 anys d'antiguitat. Es tracta d'un moble originari de la facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (UB) que els responsables de l'establiment santcugatenc han recuperat i ara mostren als seus clients.

La iniciativa va néixer fa uns anys quan la facultat de la UB decideix renovar el mobiliari dels seus laboratoris per adaptar-los a la normativa en matèria de seguretat. Amb la intenció de preservar una part de la història, els responsables de la farmàcia santcugatenca van fer-se amb una d'aquestes taules que han emmagatzemat en diferents espais fins que han tingut la possibilitat de mostrar-lo al públic.

La farmacèutica Maica López ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que es tracta d'una passió per la història de la farmàcia que ara volen compartir amb els seus clients. A més, ha posat de relleu que ha estat un procés llarg que finalment ha permès instal·lar aquest moble al local de l'avinguda de la Clota.

Maica López

És un projecte vital de fa molt temps i al final ho hem aconseguit. Ens agrada tenir una petita part de la història.


La taula compta amb diversos instruments que es feien servir a l'època recreant l'ambient que s'ha viscut en els laboratoris farmacèutics durant el darrer segle i mig. La intenció dels impulsors de la iniciativa és continuar recuperant elements de la història d'aquesta disciplina per fer créixer aquesta proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.