Les millores d'estalvi energètic del CAR i l'ANC s'adjudicaran abans de l'estiu


  • Comparteix:

Dos equipaments santcugatencs seran els primers en estalviar energia / Font: Generalitat de Catalunya

Dos equipaments santcugatencs seran els primers en estalviar energia / Font: Generalitat de Catalunya

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i el Centre d'Alt Rendiment (CAR) esportiu de Sant Cugat seran rehabilitats per millorar la seva eficiència energètica. Les adjudicacions es duran a terme abans de l'estiu i el valor d'aquests contractes està xifrat en 6'5 milions d'euros, dels quals 4'2 aniran destinats al CAR i 1'2 a l'ANC. Les millores suposaran un estalvi d'entre el 15 i el 25% per a aquests equipaments.

Sobre la rehabilitació d'edificis i l'eficiència energètica, el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha destacat que són una 'oportunitat de recuperació econòmica que permet avançar en un nou model econòmic i de país'.

Puig també ha reivindicat aquest dimarts les 'eines d'un país normal' per gestionar l'energia a Catalunya, referint-se a la transició impulsada pel govern, i afrontar així el canvi de l'entorn econòmic i del model productiu.

Així ho ha defensat en la inauguració del seminari de la Fundació Gas Natural Fenosa 'L'eficiència energètica en la rehabilitació d'edificis', en què ha afirmat que la gestió energètica requereix uns instruments que la societat catalana no té' i ha explicat que el dret a decidir suposa elegir entre continuar o no en un territori dependent energèticament i políticament.

Aquestes actuacions estan incloses en un pla pilot que inclou quatre edificis més i seguirà amb tot el patrimoni públic, tant hospitalaris com equipaments col·lectius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.