Els empleats de la neteja viària faran vaga indefinida a partir del 15 de maig


Temes relacionats

Els empleats de la neteja faran vaga indefinida si els rebaixen el salari (24/abr/13)


  • Comparteix:

Els treballadors, en un acte reivindicatiu

Els treballadors, en un acte reivindicatiu

Els treballadors de la neteja viària, concessionada a l'empresa Valoriza, començaran una vaga indefinida dimecres que ve per reclamar el compliment dels acords del conveni col·lectiu i desencallar la negociació per les noves condicions laborals. A l'espera que la Generalitat fixi els serveis mínims, sindicats i empresa es reuniran aquest divendres per intentar assolir un acord. L'Ajuntament ha tornat a emplaçar les dues parts a arribar a una entesa.

Els empleats de la neteja viària finalment faran vaga indefinida, tal com van apuntar fa dues setmanes a Cugat.cat. Segons l'assessor sindical de l'UGT Eusebio Arellano, Valoriza encara no ha pagat als treballadors la paga de beneficis corresponent a l'estiu i el Nadal de l'any passat. A més, explica Arellano, tampoc no se'ls ha abonat l'import corresponent a l'augment de l'IPC del 2012, d'un 2,9%. Pels treballadors, aquestes circumstàncies posen de manifest que Valoriza ha incomplert el conveni col·lectiu que els treballadors van signar amb l'anterior empresa concessionària dels serveis de neteja, TMA-Grup Sánchez, un acord que va estar vigent fins el desembre de l'any passat.

Havent finalitzat el conveni, l'empresa i els treballadors n'estan negociant un de nou des de fa uns mesos. Els assalariats denuncien que l'entitat vol introduir en el nou acord una rebaixa del sou del 18%. Segons el sindicat, l'Ajuntament els ha garantit que ha complert amb Valoriza tots els compromisos com a adjudicatària del servei i, per tant, no entenen que ara hagin de reduir despeses.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha afirmat a Europa Press que estan al corrent de les negociacions, però que com Ajuntament es mantenen al marge del conveni col·lectiu. Paraira ha emplaçat de nou les dues parts a arribar a un acord.

Valoriza també s'ocupa del servei de recollida d'escombraries, tot i que -en aquest cas- el conveni col·lectiu està vigent fins el 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.