Sant Cugat celebra el Dia d'Europa reivindicant l'oficialitat del català


  • Comparteix:

El Cor Infantil Sant Cugat ha actuat a l'acte de celebració del Dia d'Europa al claustre del Monestir

El Cor Infantil Sant Cugat ha actuat a l'acte de celebració del Dia d'Europa al claustre del Monestir

Uns 300 santcugatencs provinents de diferents països s'han reunit aquest dijous al claustre del Monestir en la celebració del Dia d'Europa. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reinvindicat el reconeixement del català a la UE i ha demanat als europeus residents a la ciutat la seva implicació per defensar i promocionar la llengua. La celebració ha comptat amb l'actuació musical del Cor Infantil Sant Cugat i la guitarrista Immaculada Balsells que ha interpretat l'himne d'Europa.

A Sant Cugat, hi viuen unes 2.500 famílies de diverses nacionalitats de la UE, amb una llista encapçalada pels ciutadans italians amb 949 veïns establerts a la ciutat i seguits per 850 francesos. Alemanys i britànics són les altres nacionalitats europees amb més representants a Sant Cugat. Una representació d'unes 300 persones de la colònia europea ha assistit al vlaustre del Monestir per estrenyer lligams entre tots ells i la resta de la ciutadania.

La representació europea ha escoltat la reivindicació de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha lamentat el poc reconeixement del català i ha defensat la riquesa que suposa la diversitat lingüística europea. Conesa ha subratllat que el català és la setena llengua d'Europa en nombre de parlants però que no és oficial a la UE. Així, Conesa els ha encoratjat a estimar la llengua i els ha demanat ajuda per defensar-la i promocionar-la.

Mercè Conesa

La setena llengua més parlada a Europa ha d'estar reconeguda i demanem als nostres veïns europeus que ens ajudin.


L'alcaldessa també ha defensat la necessitat de construir una Europa més social, al servei de tota la ciutadania, com a recepta per fer front a l'euroescepticisme que acompanya el periode de crisi que viu el continent. Representants polítics del consistori han assistit a aquesta celebració que ha comptat amb activitats per als més menuts, un refrigeri i les actuacions musicals del Cor Infantil Sant Cugat i la guitarrista Immaculada Balsells.

En global, la comunitat estrangera de la ciutat ha disminuït més de 450 persones en passar dels 11.223 veïns registrats a principis del 2012 als 10.765 del darrer gener, segons dades del padró local. Tot i que la població estrangera a la ciutat ha disminuït, el nombre de països europeus amb representació a Sant Cugat s'ha ampliat, ja que s'hi han incorporant ciutadans d'Estònia i Macedònia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.