La vaga de neteja viària comença avui sense afectar la recollida d'escombraries


Temes relacionats

Establerts els serveis mínims durant la vaga de Valoriza (11/mai/13)

Els empleats de la neteja viària faran vaga indefinida a partir del 15 de maig ( 8/mai/13)

Els empleats de la neteja faran vaga indefinida si els rebaixen el salari (24/abr/13)

El servei de neteja viària comença a partir d'avui a les vuit del matí (14/mai/12)

Treballadors de Valoriza alerten que el canvi d'horari de la neteja viària comportarà problemes (11/mai/12)

La neteja viària s'endarrereix mitja hora i començarà a les vuit del matí des de dilluns (10/mai/12)


  • Comparteix:

Els treballadors de la neteja viària, en un acte reivindicatiu

Els treballadors de la neteja viària, en un acte reivindicatiu

Els treballadors del servei de neteja viària, adjudicat a l'empresa Valoriza, comencen aquest dimecres una vaga indefinida per reclamar el compliment dels acords del conveni col·lectiu i desencallar la negociació per les noves condicions laborals. Mentre duri la vaga, la neteja es farà com a mínim dues vegades a la setmana, tal com estableixen els serveis mínims dictats per la conselleria d'Empresa i Ocupació. La protesta no afecta el servei de recollida d'escombraries, també adjudicat a Valoriza. De la seva banda, l'Ajuntament emplaça les dues parts a arribar a una entesa.

La vaga indefinida convocada pel comitè d'empresa de Valoriza respon a diversos impagaments. Segons l'assessor sindical de la UGT, Eusebio Arellano, Valoriza encara no ha pagat als treballadors la paga de beneficis corresponent a l'estiu i el Nadal de l'any passat. A més, explica Arellano, tampoc no se'ls ha abonat l'import corresponent a l'augment de l'IPC del 2012, d'un 2,9%. Pels treballadors, aquestes circumstàncies posen de manifest que Valoriza ha incomplert el conveni col·lectiu que els treballadors van signar amb l'anterior empresa concessionària dels serveis de neteja, TMA-Grup Sánchez, un acord que va estar vigent fins el desembre de l'any passat.

Un cop finalitzat el conveni, l'empresa i els treballadors estan negociant un de nou des de fa uns mesos sense aconseguir un acostament de les posicions. La plantilla, que s'ha concentrat en diverses ocasions davant l'ajuntament, critica que la companyia vulgui introduir en el nou conveni una rebaixa del sou del 18%. Aquest dimecres les dues parts han tingut una reunió per desencallar el conflicte i redactar una nova proposta de conveni col·lectiu. L'acord no s'ha assolit i els treballadors han decidit tirar endavant la vaga indefinida.

Segons el sindicat, l'Ajuntament els ha garantit que ha complert amb Valoriza tots els compromisos com a adjudicatària del servei i, per tant, no entenen que ara hagin de reduir despeses. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha afirmat que estan al corrent de les negociacions, però que com Ajuntament es mantenen al marge del conveni col·lectiu. Paraira ha emplaçat de nou les dues parts a arribar a un acord.

Valoriza també s'ocupa del servei de recollida d'escombraries, tot i que en aquest cas el conveni col·lectiu està vigent fins al 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.