Establerts els serveis mínims durant la vaga de Valoriza


  • Comparteix:

Els treballadors s'han concentrat en diverses ocasions davant l'ajuntament

Els treballadors s'han concentrat en diverses ocasions davant l'ajuntament

La neteja viària s'efectuarà com a mínim dues vegades a la setmana mentre duri la vaga convocada pel comitè d'empresa de Valoriza, prevista a partir d'aquest dimecres. Així ho ha marcat la conselleria d'Empresa i Ocupació, que considera la neteja viària un servei essencial per a la comunitat. També s'estableix com a serveis mínims les actuacions de caràcter immediat davant situacions que poden posar en perill la seguretat ciutadana com ara accidents a la calçada i vessaments.

La conselleria d'Empresa i Ocupació també ha dictat que els serveis mínims s'hauran de desenvolupar amb el personal imprescindible per portar-los a terme, preferentment amb aquelles persones que no exerceixin el seu dret a vaga. Les aturades i les alteracions en la feina per part del personal necessari per al manteniment dels serveis mínims seran considerades il·legals.

La plantilla del servei de neteja viària, adjudicat a Valoriza, està cridada aquest dimecres a una vaga indefinida per reclamar a l'empresa el compliment dels acords del conveni col·lectiu i desencallar la negociació per les noves condicions laborals.

Aquestes mobilitzacions, i les negociacions pel conveni col·lectiu, no afecten els treballadors del servei de recollida d'escombraries, també adjudicat a Valoriza. La plantilla del servei de recollida d'escombraries té vigent el conveni fins al 2016.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.