Normalitat en el primer dia de vaga indefinida del servei de neteja viària


Temes relacionats

La vaga de neteja viària comença avui sense afectar la recollida d'escombraries (15/mai/13)

Els treballadors decidiran avui si compleixen els serveis mínims de vaga (15/mai/13)


  • Comparteix:

La vaga convocada pels treballadors del servei de neteja viària, adjudicat a l'empresa Valoriza, ha començat aquest dimecres sense incidents però amb desavinences sobre els serveis mínims decretats pel departament d'Empresa i Ocupació. Segons els treballadors, la neteja s'ha d'efectuar dos cops per setmana mentre que la companyia interpreta el decret d'una altra manera i creu que s'han de fer serveis diaris. D'altra banda, els sindicats xifren el seguiment en prop del 100% ja que, com han explicat a Cugat.cat, només un treballador ha decidit no seguir la convocatòria. El consistori no intervindrà en el conflicte en tractar-se d'un conflicte intern de la companyia.

Treballadors i direcció de l'empresa discrepen en la interpretació dels serveis mínims establerts. Segons destaca la plantilla, el departament d'Empresa i Ocupació decreta que per complir els serveis mínims s'ha d'executar la neteja viària dos cops per setmana. En canvi, fonts sindicals asseguren que la direcció de l'empresa reclama uns serveis mínims diaris. Valoriza, de la seva banda, no ha volgut fer declaracions.

L'assessor sindical de la UGT Eusebio Arellano ha explicat a Cugat.cat que la direcció de la companyia ha amenaçat a prendre mesures en cas que no se segueixi la seva interpretació dels serveis mínims. Arellano veu en aquesta actitud un atac al dret de vaga i assegura que els treballadors no tenen intenció de seguir les indicacions de l'empresa.

Eusebio Arellano

Estan marcats dos dies i ho respectem. No respectem el que diu l'empresa que s'ha de sortir cada dia. Que prenguin les mesures que considerin, només aconseguiran radicalitzar la situació.


Eusebio Arellano també ha denunciat mentides per part de la direcció i poca voluntat de trobar una sortida consensuada d'aquesta situació. L'assessor ha explicat que l'empresa ha rebutjat la darrera proposta que els treballadors havien presentat per intentar evitar la protesta. A més, assegura que Valoriza està en converses amb el consistori fet que des de l'Ajuntament s'ha desmentit, sempre segons la versió d'Arellano.

Des del consistori es resta a l'espera que les dues parts arribin a una entesa que permeti desencallar la situació ja que l'Ajuntament no té la potestat d'intervenir, en tractar-se d'un conflicte entre empresa i treballadors. Tot i això, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha assegurat que seguiran el cas amb 'atenció i vigilància'.

Cristina Paraira

Vetllarem i farem seguiment fins on podem. Ni treballadors ni empresa estan còmodes amb aquesta situació però són ells que han d'arribar a un acord.


Paraira confia que el conflicte no s'allargui i que les dues parts actuïn amb responsabilitat per evitar molèsties a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.