Un projecte per reaprofitar zones urbanes guanya el Cities Pilot the Future | LLGA


Temes relacionats

Sant Cugat busca respostes per als seus espais en desús ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Imatge del projecte 'Estonoesunsolar' a Saragossa / Font: estonoesunsolar.wordpress.com

Imatge del projecte 'Estonoesunsolar' a Saragossa / Font: estonoesunsolar.wordpress.com

El projecte 'Estonoesunsolar', de Pdimonte, ha estat el guanyador de la categoria de Sant Cugat de l'edició 2013 del Cities Pilot the Future | LLGA, que s'ha celebrat la matinada de dilluns a dimarts a San Francisco. La idea guardonada proposa trobar nous usos a terrenys i solars de la ciutat, públics o privats, de manera temporal perquè se n'aprofiti l'espai. El jurat santcugatenc ha tingut en compte la tasca de cohesió social i participació ciutadana que aquesta iniciativa ja ha desenvolupat a la ciutat de Saragossa.

'Estonoesunsolar' és la solució que l'empresa Pdimonte va oferir al repte que Sant Cugat va plantejar al Cities Pilot the Future | LLGA d'enguany. El jurat que representa la ciutat ha tingut en compte l'experiència de la companyia a altres ciutats, amb especial atenció als resultats obtinguts a Saragossa. Entre d'altres, destaquen els processos de microcirurgia urbana amb els quals es van transformar 14 solars infrautilitzats en espais com zones de joc infantil, pistes esportives, horts i àrees verdes. Segons el jurant de Sant Cugat, s'ha valorat la tasca de cohesió social i la participació ciutadana del projecte a la ciutat aragonesa.

Així doncs, 'Estonoesunsolar' s'aplicarà de manera pilot a la ciutat amb l'objectiu d'aconseguir un impacte positiu en zones urbanes infrautilitzades, en la ciutadania de Sant Cugat i en el creixement de l'economia local gràcies a la integració de persones a l'atur. Encara està per determinar a quines zones de la ciutat Pdimonte podrà implementar aquesta idea. La proposta d'ús per a cada solar seria diferenciada i tindria en compte el barri on s'integraria. L'aplicació d'aquest projecte implicarà una inversió per part del municipi que encara està per determinar.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.