L'Escola Gimbernat posa en marxa un braçalet per a persones dependents


  • Comparteix:

La pulsera conté les dades bàsiques dels pacients

La pulsera conté les dades bàsiques dels pacients

L'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, ubicada a Sant Cugat, presenta dimarts que ve el braçalet USB 'SafeClinic', que té com a objectiu contribuir a la seguretat de les persones grans i amb dependència. Es tracta d'un dispositiu, que ja ha passat una prova pilot, que conté l'historial de salut de l'usuari i les seves dades personals dels pacients. Aquest projecte d'emprenedoria social l'ha desenvolupat la universitat santcugatenca, juntament amb l'Escola Universitària d'Informàtica Tomàs Cerdà i la Fundació Privada Vellaterra. La prova pilot s'ha fet a la residència d'avis El Mirador de Mataró.

El 'SafeClinic' permet conèixer les patologies per pacients que, sovint, presenten diagnòstics difícils d'establir. Duu informació sobre els antecedents mèdics dels usuaris, la medicació que prenen i, fins i tot, la seva residència habitual. Dades que són d'utilitat tant per al personal mèdic com per als cossos de seguretat, en cas que la persona hagi patit algun tipus de desorientació al carrer.

La presentació d'aquest braçalet tindrà lloc dimarts vinent, en el marc de la tercera edició del cicle 'Dimarts Innovadors. Esmorzars d'Emprenedoria i Innovació', que tindrà lloc a l'Hotel Fira Palace de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.