El Fons Social Valldoreix concedeix en crèdits tres milions d'euros en 15 anys


  • Comparteix:

Maria Antònia Gili parlant amb una voluntària del Fons Social.

Maria Antònia Gili parlant amb una voluntària del Fons Social.

El Fons Social de Valldoreix ha concedit crèdits per valor de tres milions d'euros en els 15 anys que porta de funcionament. Amb un índex de morositat inferior al 4%, el projecte ofereix crèdits sense interès a qui més ho necessita, inspirant-se en la filosofia del 'banc dels pobres' que ha engegat Maria Antònia Gili. La creadora va invertir capital propi per tirar endavant el projecte.

Fins ara la majoria d'usuaris eren estrangers, però amb l'arribada de la crisi algunes persones autòctones han picat a la porta del Fons Social, segons Maria Antònia Gili.

Maria Antonia Gili

Fa dos anys que ens hem obert també a la gent de Sant Cugat però costa molt que vinguin, perquè tenim unes estructures socials que ens cobreixen moltes coses. Els estrangers no les tenen.


Els préstecs no superen mai els 1.500 euros, 1.000 en el cas del primer crèdit. Els motius pels quals demanen els diners són molt diversos, com ara per arreglar-se la boca, treure's el carnet de conduir, matrícules universitàries, sanitat i, d'ençà de la crisi, per pagar factures endarrerides de l'habitatge.

L'entitat santcugatenca té seu a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.