La 'Festa creix' sensibilitza amb jocs sobre el comerç responsable


  • Comparteix:

Intermón Oxfam ha explicat amb jocs als més petits els beneficis del comerç just

Intermón Oxfam ha explicat amb jocs als més petits els beneficis del comerç just

La 'Festa creix' ha conscienciat aquest dissabte grans i petits de l'impacte del consum alimentari amb activitats lúdiques organitzades per Intermón Oxfam. Jocs de grans dimensions, trencaclosques i dibuixos col·lectius han servit per explicar didàcticament les injustícies socials que oculten les grans multinacionals. A través de plafons i activitats familiars, la festa ha exposat a la plaça d'Octavià les vulneracions dels drets laborals per part de companyies de xocolata com Nestlé i M&Ms, entre d'altres.

Intermón Oxfam ha sensibilitzat els santcugatencs sobre l'impacte de les seves compres, i ho ha fet amb una festa aquest dissabte perquè a través dels més petits les famílies apostin per un consum més responsable. Parades de comerç just i activitats infantils han protagonitzat la celebració, que ha donat llum a les injustícies socials de les 10 principals multinacionals dedicades a la distribució alimentària, entre les quals es troben Nestlé, Kellogg's, Mars i M&Ms.

Segons el coordinador del comitè local de l'entitat, Ton Marimon, les grans multinacionals que produeixen aliments com xocolata i cafè vulneren sistemàticament els drets humans però, tot i així, segueixen encapçalant les vendes d'aquests productes.

Ton Marimon

Hem fet un estudi sobre l'actuació de les principals companyies alimentàries. Només una aprova justet, la resta suspenen.


La 'Festa creix' s'ha emmarcat en una campanya de l'ONG sobre el recorregut que fan alguns productes fins arribar a les taules d'Occident i com les marques actuen dins d'aquest mercat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.