L'espectacle 'Road Show' consciencia els joves al volant


  • Comparteix:

765 alumnes de les escoles i instituts han participat aquests dimarts, al Teatre-Auditori, al 'Road Show', un muntatge que vol conscienciar els joves sobre els efectes de combinar alcohol i conducció. La iniciativa, d'àmbit europeu, combina l'apartat multimèdia amb el testimoniatge de diversos protagonistes d'accidents de trànsit. Un 65% dels participants al 'Road Show' conclou que, arran de veure el muntatge, canviarà d'actitud quan surti de festa i es posi al volant.

Dalt de l'escenari del Teatre-Auditori un DJ esperava els alumnes per punxar-los els 'hits' del moment. Els llums s'han apagat i tres focus de colors han començat a ballar per la sala a ritme de 'reggaeton'. Era l'inici del 'Road Show', un espectacle que vol conscienciar els joves sobre els riscos que comporta sortir de festa amb el cotxe. Després de recrear un ambient de discoteca, una successió d'imatges d'accidents de trànsit han deixat els alumnes glaçats. El vídeo mostrava els efectes del consum d'alcohol, drogues i l'assumpció de conductes de risc a la carretera.

La projecció s'ha anat combinant amb la intervenció d'un policia, un bomber, un membre de l'equip sanitari d'emergència i un metge. També han explicat la seva experiència un accidentat que va perdre una cama i una familiar de diverses víctimes mortals de trànsit.

El 'Road Show' es presenta anualment a 20 indrets de Catalunya. Fins ara ha tingut molt bona rebuda entre els joves, tal com ha explicat el director de la Fundació Mutual de Conductors, Josep Maria Ambròs.

Josep Maria Ambròs

Nosaltres els passem una enquesta sobre l'espectacle. El 95% d'espectadors ens diuen que els ha impactat i prop del 65% canviaran d'actitud.


El tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha destacat la importància d'aquesta mena d'actes.

Jordi Puigneró

Fer veure als nanos que un segon pot condicionar la resta de la seva vida. Creiem que els permetrà reflexionar sobre la responsabilitat que han de tenir a l'hora de passar-s'ho bé i la relació que ha de tenir amb el vehicle.


Es tracta d'un espectacle de la Fundació Mutual de Conductors, amb la participació de l'Ajuntament, el Servei Català de Trànsit (SCT) i TRAFPOL, associació sense ànim de lucre que desenvolupa activitats de Seguretat Vial. Els instituts que han assistit a la funció han estat l'Arnau Cadell, el Joaquim Pla Ferreras i el Leonardo Da Vinci, juntament amb el col·legi El Pinar, l'Europa International School, La Farga, L'Avenç i el Thau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.