El cor de Malawi Hear us Children's Choir presentarà el seu cançoner a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els membres del cor amb els reponsables de Joventuts Musicals

Els membres del cor amb els reponsables de Joventuts Musicals

Ja han arribat a la ciutat els membres del Hear us Children's Choir de Malawi, a l'Àfrica, que oferiran dos concerts per presentar al municipi el seu primer cançoner que recull peces originàries del país africà. L'estada forma part del projecte 'Aprenent a cooperar' que té en marxa l'associació Petits Músics del Món amb la col·laboració de Joventuts Musicals (JJMM). El Hear us Children's Choir actuarà aquest diumenge al Mercat Solidari i diumenge de la setmana vinent en un concert al Teatre-Auditori.

El responsable de Joventuts Musicals (JJMM), Martí Marín, ha explicat a Cugat.cat que dins d'aquest projecte s'ha començat a recuperar el cançoner popular del país. Hi han col·laborat nens de Malawi i Catalunya, junts per primera vegada.

Martí Marín

S'ha començat a recuperar i classificar el repertori musical del país, que és molt ampli però no s'utilitza. L'objectiu de la seva estada és donar a conèixer el seu cançoner.


L'estada a Catalunya, que comptarà amb dues actuacions a Sant Cugat i tallers a diverses escoles de la comarca, servirà per donar-lo a conèixer. La directora del cor, Julia Kaphamtengo, s'ha mostrat satisfeta de presentar el projecte a la nostra ciutat i ha afegit que a molts amics els agradaria poder haver vingut.

Julia Kaphamtengo

És fascinant. És la primera vegada que venim a Europa. És una oportunitat per mostrar la feina que fem a Malawi. Als nostres amics els agradaria ser aquí amb nosaltres.


El projecte també inclou la iniciativa 'Birimankhwe: una cançó per Malawi', en la qual han participat 14 centres de primària i secundària de Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí.

L'estada posarà el punt final amb un concert de cloenda el 2 de juny al Teatre-Auditori i que està participat per l'associació santcugatenca Petits Músics del Món. El Cor Infantil Sant Cugat, el Cor Aglepta, el Cor Viros i l'Escola Coral col·laboraran amb el Hear us Children's Choir de Malawi.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.