Boi Ruiz: 'Salut ha de comprar serveis, no màquines'


  • Comparteix:

Moment de la inauguració / Font: Localpres

Moment de la inauguració / Font: Localpres

El conseller de Salut, Boi Ruiz, aposta per un canvi de model en la gestió dels equipaments sanitaris que passaria per la compra de serveis i no pas de màquines com passa ara. Ho ha dit durant la inauguració de la Jornada d'Innovació i Tendències en Diagnòstic per la Imatge celebrada aquest divendres a EsadeCreapolis. Segons Ruiz, cal arribar a fórmules associatives entre proveïdors i administració per mantenir l'evolució tecnològica a un cost més racional.

El conseller considera que la situació actual de recursos limitats no és una situació extraordinària, sinó que serà la norma a partir d'ara i per això planteja una nova relació entre proveïdors i administració. En aquest sentit, aposta per la compra de serveis i no de maquinària com una manera de racionalitzar la despesa.

Boi Ruiz

L'administració no ha de comprar màquines, ha de comprar el servei que fan les màquines. Això evitarà una descapitalització de les empreses.


El gerent de Planificació, Compra i Avaluació del Servei Català de la Salut, Àlex Guarga, ha assistit a la jornada i ha obert la porta a mancomunar alguns serveis hospitalaris entre diferents centres. D'aquesta manera, ha dit Guarga, es podrà oferir un millor servei.

Àlex Guarga

Mancomunant serveis oferirem millor qualitat, que els professionals es puguin desplaçar per millorar i que els pacients tinguin millors resultats.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda als assistents a la cita. Conesa ha posat especial atenció en la prevenció com un àmbit que cal potenciar.

Mercè Conesa

En aquesta ciutat tenim una preocupació per la salut. Creiem que la prevenció és tant important com el posterior diagnòstic.


El principal objectiu de la jornada és que els professionals, la indústria i les empreses tecnològiques dels diferents àmbits del diagnòstic per la imatge posin en comú els seus coneixements sobre la innovació i les tendències de futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.