L'Escola de Cultura de Pau denuncia que el govern espanyol exporta obusos a països africans camuflats com munició de caça


  • Comparteix:

Vicenç Fisas dirigeix l'Escola de Cultura de Pau de la UAB.

Vicenç Fisas dirigeix l'Escola de Cultura de Pau de la UAB.

Espanya exporta a països africans armament que el Govern assegura que és per a caça i tir esportiu, però en realitat són obusos, segons denuncien diverses ONG i l'Escola de Cultura de la Pau que dirigeix el santcugatenc Vicenç Fisas. El Govern espanyol, en canvi, assegura que les municions exportades a països com Ghana, Costa d'Ivori, Senegal, Angola o Camerun, per un valor de 4 milions d'euros, no és material militar.

Espanya exporta a deu països africans armament que el govern espanyol assegura que és per caçar i per practicar tir esportiu. No obstant això, una investigació recent de l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigida pel santcugatenc Vicenç Fisas, ha descobert que aquestes exportacions són, en realitat, obusos. Així ho ha explicat Daniel Luz de l'Escola de Pau:

Dani Luz

El govern assegura que és munició de caça i es tracta, en realitat, d'obusos.


Els països on el govern d’Aznar exporta armes són, entre d'altres, Ghana, Guinea Conakry, Mauritània, Costa d'Ivori, Senegal, Guinea Bissau, Angola, i Camerun. Les exportacions van ascendir a una mica més de quatre milions d’euros, dels quals Ghana en va rebre la major part.

L’informe critica, entre altres qüestions, el fet que el govern espanyol hagi venut armament a governs de països en conflicte, en situació de postguerra o que no respecten els drets humans, com ara l'Índia, Pakistan, Israel, Sri Lanka, el Marroc i Angola, per valor de 14 milions d’euros,un fet que està prohibit en un codi de conducta signat pel govern espanyol.

La informació la recull l’informe sobre Exportacions d’Armes Espanyoles 2002, que han divulgat diverses ONG com Amnistia Internacional, Greenpeace, Intermón Oxfam i l’Escola de Cultura de Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.