FGC prova un nou sistema de seguretat amb un simulacre a Sant Cugat


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha provat aquest diumenge un nou sistema de seguretat a Europa amb un simulacre a l'estació de Sant Cugat. L'operatiu és el primer simulacre en horari diürn de la companyia ferroviària i ha comptat amb la participació d'unes 200 persones.

Sant Cugat ha estat l'escenari d'un simulacre per comprovar com afecta el sistema de senyalització en els comportaments de les persones davant una situació d'emergència. L'operatiu forma part d'un conveni amb diverses empreses britàniques i el metro de Londres, que ja ha desenvolupat proves similars en una estació subterrània. Les característiques tècniques de Sant Cugat l'han convertit en l'escenari ideal per dur a terme el simulacre en una zona a l'aire lliure, ja que l'estació compta amb les sortides i l'espai necessari per a la prova. A més, l'estructura de vies de la ciutat ha permès que no s'alteri el trànsit habitual de trens, tal com ha explicat el director d'Infraestructures i Internacional de la companyia, Albert Tortajada.

Albert Tortajada

Forma part d'un projecte europeu. Les característiques tècniques que demanaven van fer que escollíssim Sant Cugat.


Els voluntaris han sortit de l'estació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fins a Sant Cugat, on s'ha simulat un incident per evacuar la terminal. Prop de 200 persones han participat aquest diumenge al matí en la prova i l'han valorat com una experiència curiosa i interessant.

Participants

Ha estat tot molt senzill, de seguida hem trobat les sortides. / Hem reaccionat amb calma, va bé saber-ho. / És una experiència nova però útil.


Sant Cugat acollirà diumenge vinent un segon simulacre per comprovar les reaccions dels participants amb el sistema de seguretat implementat a l'estació i serà aleshores quan els responsables del projecte donaran a conèixer les conclusions de les dues proves. De cara a l'any vinent, FGC preveu organitzar un altre simulacre a Sant Cugat per testar un programari intel·ligent sobre evacuacions emmarcat dins el mateix projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.