Mishima, Roger Mas i el castell de focs com a cloenda, reclams de la Festa Major


Temes relacionats

El ball símbol de la ciutat enceta els assajos de cara a Festa Major (29/mai/13)

El Volei Sant Cugat donarà el tret de sortida a la Festa Major (21/mai/13)

La Festa Major repetirà el format multiplaça i la de Barcelona guanyarà protagonisme (13/mai/13)


  • Comparteix:

Mishima presentarà 'L'amor feliç' a Sant Cugat / Font: MySpace Mishima

Mishima presentarà 'L'amor feliç' a Sant Cugat / Font: MySpace Mishima

La Festa Major, que se celebrarà entre el 27 i el 30 de juny, portarà Mishima, Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi i L'Spessa Salsa com a caps de cartell dels concerts d'enguany. La novetat més destacada, però, serà que el tradicional castell de focs es trasllada al final de la festa, com a cloenda. La festa continua amb el format de repartir l'activitat per les places de la ciutat com Can Quitèria, amb la seva aposta pel jazz, la plaça d'Octavià, com a escenari de la propostes de cultura popular, i la plaça del Rei, amb el format Des-plaça Jove. Aquestes són algunes de les activitats de la celebració que s'han avançat a l'espera de la presentació de la programació completa.

Compte enrere per a la Festa Major 2013. Mishima i Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi són els caps de cartell en l'apartat de concerts amb actuacions, respectivament, el dijous 27 i divendres 28 de juny, a la plaça d'Octavià. Una aposta que es combina amb la presència de música local, tal com explica en una entrevista a Cugat.cat la presidenta de la Gestora de Festa Major, Maria Alonso.

Maria Alonso

S'han de posar grups més coneguts i també grups locals perquè comparteixin cartell amb Roger Mas i Mishima.


La resta de reclams d'aquest avanç de programació són la 2a Trobada Percussionista i els concerts de The Penguins i L'Spessa Salsa.

La novetat més destacada, però, és que el trasllat de l'emblemàtic castell de focs, que tradicionalment donava el tret de sortida nocturn a la festa, passarà a posar el punt final a la programació. L'emplaçament, no obstant això, continua sent el punt més alt de la trama urbana: el Turó de Can Mates.

Tal com va avançar Cugat.cat, la Festa Major manté el format de repartir les activitats per les places de la ciutat. Maria Alonso considera que cal potenciar el model perquè ha quallat molt entre els ciutadans.

Maria Alonso

Van fer un inici fa tres anys i l'any passat va funcionar. I els usuaris han quedat molt contents. Volem consolidar-ho.


La plaça del Jazz continuarà sent Can Quitèria amb la presència de Robert Nesta Songs i la santcugatenca David Mengual Free Spirits Big Band.

La cultura popular s'apodera, de nou, de la plaça d'Octavià amb el format de l'Espai Arrel, i la Des-plaça Jove repeteix a la plaça del Rei. La proposta juvenil de la programació portarà el 'llitboard', curtmetratges, tallers i música amb Blue Velvet, Aspencat i The Risas. A l'Espai Arrel tindran lloc la 3a Trobada d'Entremesos, l'esmorzar popular i el vermut de canya i el seguici nocturn, on es farà una petita mostra d'entremesos a càrrec de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat.

La gestora de Festa Major, sorgida de la Taula de Participació de Festa Major, ha dissenyat una festa 'identitària, centralitzada, sostenible, diversa i plural', segons comunica l'avanç de programació fet públic per l'Ajuntament. La resta de programació es presentarà dilluns que ve, al Museu-Monestir.

Com cada any, Cugat.cat oferirà una cobertura informativa especial durant els quatre dies de festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.