La comunitat educativa clama contra les retallades en una protesta multitudinària


Temes relacionats

Les Comissions Grogues surten avui al carrer per defensar l'educació ( 2/jun/13)

Gerard Sória (Comissions Grogues): 'Estem molt preocupats pel futur de l'educació' ( 2/jun/13)

Les Comissions Grogues sortiran al carrer per defensar l'educació (27/mai/13)

El moviment reivindicatiu escolar suma forces amb Comissions Grogues (16/mai/13)


  • Comparteix:

Els manifestants s'han aplegat a la plaça de Lluís Millet per recórrer junts el centre de Sant Cugat

Els manifestants s'han aplegat a la plaça de Lluís Millet per recórrer junts el centre de Sant Cugat

Una cercavila reivindicativa ha portat aquest diumenge la protesta contra les retallades i la llei d'Educació espanyola al carrer. Més de 600 persones coordinades per les Comissions Grogues s'han sumat a aquest clam per evidenciar que la comunitat educativa local rebutja aquesta reforma i la disminució de recursos per al sector.

Els manifestants han sortit dels seus centres educatius públics per aplegar-se a la plaça de Lluís Millet. Des d'aquí, la protesta ha recorregut el centre de la ciutat en una marea groga que ha aplegat entre 600 i 700 persones, segons l'organització i la Policia Local.

La convocatòria, promoguda per les direccions dels centres públics, associacions de mares i pares, i les assemblees de docents locals sota la coordinació de les Comissions Grogues, ha portat fins al carrer la seva protesta contra les retallades en ensenyament i contra la reforma de la llei d'educació, la coneguda popularment com llei Wert. El portaveu de les Comissions Grogues, Gerard Sória, ha explicat a Cugat.cat que la protesta ha buscat evidenciar el rebuig de la comunitat educativa.

Gerard Sória

L'objectiu és donar a conèixer que hi ha una preocupació per les retallades i la Lomce entre la comunitat educativa.


Aquesta serà la primera d'un seguit d'accions que les Comissions Grogues tenen previst convocar per fer visible la preocupació de la comunitat educativa local davant les retallades i els canvis normatius, segons Sória.

Gerard Sória

L'èxit d'aquesta manifestació ens fa pensar que Sant Cugat no es conforma i que hi haurà més accions.


La cercavila reivindicativa ha acabat amb la concentració dels manifestant als Jardins de Coll Favà. En aquest indret s'ha llegit un manifest amb el qual han expressat el seu rebuig a les mesures impulsades per la Generalitat i pel govern espanyol, i han reclamat inversions en educació. Tot plegat en una ferma defensa de l'escola pública de qualitat com a garantia d'igualtat d'oportunitats i cohesió social, que ha comptat amb diverses personalitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.