Mor una veïna de Sant Cugat a Osca a causa d'una allau


  • Comparteix:

Membres dels cossos de rescat de la Guardia Civil / Font: EFE

Membres dels cossos de rescat de la Guardia Civil / Font: EFE

La santcugatenca Raquel Aitana Millán, de 36 anys i treballadora de l'Ajuntament de Viladecans, ha mort aquest diumenge quan estava fent muntanya a Osca a causa d'una allau. La dona, que anava acompanyada per quatre persones més que no han resultat ferides, va quedar sepultada per sorpresa per la neu quan estava a punt d'arribar al cim de Posets-Maladeta. Les males condicions meteorològiques van dificultar el rescat.

Segons dades de l'agència de notícies EFE, la muntanyenca i els seus quatre companys es van veure sorpresos per l'allau a la zona de Viadós, a uns 2.900 metres d'alçada. L'allau va atrapar mig cos de dos dels muntanyencs i va expulsar per un lateral als altres dos. Quan van poder alliberar-se de la neu, van començar a buscar la veïna de Sant Cugat que van trobar al mig de l'allau a dos metres de profunditat. Tot i aconseguir treure la dona, aquesta ja havia mort.

La unitat aèria de la Guàrdia Civil, amb personal del Grup de Rescat i Intervenció a muntanya de Boltaña i un metge del 061 van iniciar un dispositiu de rescat, però no van poder accedir a la zona de l'allau amb helicòpter a causa de les condicions meteorològiques. Hi havia boira molt densa i fort vent.

Per aquest motiu, el metge i els especialistes en muntanya van accedir a la zona caminant, on van localitzar els quatre muntanyencs il·lesos i la veïna de Sant Cugat, que ja havia mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.