Arrenca la campanya de prevenció d'incendis amb més hores de guaita


Temes relacionats

Mampel: 'Afrontem cada any com si hagués de ser el pitjor en risc d'incendis' (14/mai/13)


  • Comparteix:

Collserola enceta en bon estat la campanya contra incendis / Font: Premsa Sant Cugat

Collserola enceta en bon estat la campanya contra incendis / Font: Premsa Sant Cugat

La campanya de prevenció d'incendis ha arrencat aquest dilluns amb una ampliació d'hores de guaita i l'activació de tots els dispositius: rutes mòbils de vigilància i les bases d'aigua a punt. El Consorci del Parc de Collserola ha comunicat que es comença la campanya amb un bon estat de salut del bosc pel retard en els dies de calor i per l'abundància de pluges.

Les hores de guaita s'efectuaran de deu del matí a deu de la nit, un horari que s'ha ampliat respecte a l'any passat. Des d'aquest dilluns s'activen tots els dispositius, juntament amb els Bombers de la Generalitat. El Parc de Collserola té 13 punts de guaita permanent, rutes mòbils de vigilància i les bases d'aigua a punt per facilitar la feina dels mitjans aeris que les puguin necessitar.

La responsable de Comunicació del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Sílvia Mampel, ha avisat que un dia en què s'ha d'extremar la precaució és la revetlla de Sant Joan. L'any passat es va declarar un incendi coincidint amb aquesta jornada.

En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat (91.5 FM), Mampel també ha remarcat que, tot i començar la campanya amb bon peu, cal estar alerta.

Sílvia Mampel

La campanya comença amb bones condicions climatològiques, però no abaixem la guàrdia mai i estem pendents com hagi de ser el pitjor, tenint-lo tot a punt, al 100%.


Mampel ha afirmat que, amb els dispositius existents, en un màxim de vuit minuts el personal està al lloc d'avís preparats per apagar els petits focs d'arbustos que puguin començar. El consorci ha destacat que, a més, el bosc enceta aquesta campanya contra incendis amb el sotabosc ben net.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.