Enllestit el manteniment de 60 hectàrees de franges de protecció forestal


  • Comparteix:

Les franges volen facilitar la protecció dels espais verds de la ciutat / Sant Cugat VO

Les franges volen facilitar la protecció dels espais verds de la ciutat / Sant Cugat VO

L'Ajuntament ja ha enllestit els treballs de manteniment de les 60 hectàrees de franges de protecció forestal. El consistori ha fet manteniment a franges de protecció de les urbanitzacions de Sant Medir, Mas Fortuny, Can Cortés, les Planes, Torre Negra i la zona del Turó d'en Lluc.

Les franges, que han costat 110.000 euros, tenen dues funcions: d'una banda, evitar la propagació d'un foc originat en una urbanització i, de l'altra, evitar que un foc aliè al nucli poblat hi pugui arribar.

Les feines han consistit en la desbrossada de matoll, l'aclarida selectiva d'arbres en zones amb molta densitat, l'eliminació d'arbres amb situació de risc i poda d'arbres que resten en peu. Les tasques han estat supervisades pels tècnics municipals i pels del Parc de Collserola. L'empresa encarregada de les tasques ha estat Talher. Els treballs han comptat amb una subvenció, per part de la Generalitat de Catalunya, de 19.500 euros.

Amb una menor densitat de vegetació, també es facilita la tasca d'extinció dels bombers, ja que disposen de més espai per estendre i plegar les mànegues per protegir les urbanitzacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.