Les cooperatives de consum alternatiu debaten present i futur d'aquest moviment


Temes relacionats

Entitats locals acosten el consum alternatiu de proximitat ( 6/jun/13)


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc al Terra Dolça

La xerrada ha tingut lloc al Terra Dolça

Ajudar a promoure una manera alternativa de consumir més coherent amb el medi ambient i amb uns valors més socials ha estat l'objectiu de la trobada que ha tingut lloc aquest dijous al Terra Dolça al voltant del consum alternatiu i local de Sant Cugat. Els responsables de la xerrada han destacat la importància de les cooperatives de consum a l'hora de reforçar el procés personal de canvi d'hàbits i han subratllat el fet que l'agricultura ecològica i de proximitat no és més cara sinó que és més 'justa'.

Membres de diferents entitats locals dedicades a la producció i consum alternatiu com El Cabàs, La Ortiga, La Carbassa i La Civada s'han trobat aquest dijous al Terra Dolça, on han pogut analitzar la situació d'aquest tipus de consum. A ells s'hi ha sumat el representant de la revista promotora d'un consum conscient i transformador 'Opcions', Ruben Suriñach, que ha destacat la importància de formar part d'un col·lectiu amb objectius comuns a l'hora d'optar per un canvi en el model personal de consum.

Rubén Suriñach

Les cooperatives generen un entorn social que reforcen el procés personal de canvi de xip.


La responsable del projecte educatiu i de formació de l'associació La Ortiga, Aitana Martín, ha subratllat el creixement de les cooperatives de consum a Catalunya i la major facilitat amb què compta la ciutadania per accedir a aquests productes alternatius. Martín ha puntualitzat que aquests productes no són més cars sinó que són més 'justos'.

Aitana Martín

El problema no és que sigui més car. De fet, té un preu just. El que succeeix és que els supermercats són massa barats.


La xerrada ha servit per analitzar també els moviments que acompanyen i generen les cooperatives de consum com són la generació de canvis en els valors i estils de vida i la conversió d'aquestes associacions en espais de debat polític i social. La iniciativa forma part del cicle de 'Consum des de la sobirania alimentària: Noves preguntes, nous reptes', organitzat per La Ortiga i la Xarxa de Consum Solidari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.