El servei de repartiment de roba de Creu Roja, més sol·licitat que l'any passat


Temes relacionats

El Consell d'Infants exposa 15 propostes per ajudar els ciutadans afectats per la crisi (12/jun/13)

El Banc de Roba detecta un canvi de perfil entre els seus beneficiaris (18/feb/13)

El Banc de Roba detecta un canvi de perfil entre els seus beneficiaris (18/feb/13)


  • Comparteix:

Creix la demanda del servei de repartiment de roba i calçat de Creu Roja de Sant Cugat. En el que portem d'any, s'han atès 140 santcugatencs davant els 176 que es van beneficiar d'aquesta prestació durant l'any passat. Els responsables del servei interpreten aquest increment com un reflex de l'empitjorament de la crisi i preveuen que aquest any doblaran les ajudes que van fer al 2012.

El servei es va posar en marxa el 2001 i amb l'esclat de la crisi la seva feina s'ha multiplicat. En el que portem d'any, ja s'han atès prop del 80% del total de persones que van necessitar aquest ajut durant el 2012. Aquest increment de la demanda respon, segons el coordinador de Creu Roja de Sant Cugat, Xavier Royo, a l'agreujament de l'atur i al fet que les persones que fa temps que no tenen feina han esgotat les ajudes. Per tot això, Royo preveu que aquest 2013 es doblaran les donacions fetes durant tot l'any passat.

Xavier Royo

Durant l'època de l'any es reparteix més o menys roba, però tot fa pensar que aquest any acabarem doblant el nombre de beneficiaris.


La roba que distribueixen es rep de donacions particulars però l'entitat també manté col·laboracions estables amb comerços i empreses per garantir una reserva de material.

Creu Roja treballa de manera coordinada amb els serveis socials de l'Ajuntament i Cáritas, que són els organismes que després d'avaluar les necessitats dels sol·licitants els deriven cap a l'entitat solidària.

Royo ha explicat que el perfil d'usuari és molt variat però que la roba per a infants és la més sol·licitada ja que són productes que tenen una durada determinada pel creixement dels nens i nenes.

Xavier Royo

Ens arriben persones que viuen soles i famílies senceres. La roba d'infants és la que més ens demanen.


Creu Roja fa una crida a la col·laboració per mantenir aquesta funció i subratlla la necessitat de disposar de roba i calçat en bon estat que doni servei a totes les èpoques de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.