L'ANC combat la caiguda de les visites amb una jornada de portes obertes


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, ha impulsat el valor tangible de les seves obres aquest dissabte amb una jornada de portes obertes. L'equipament ha fet front així a la tendència a la baixa de les visites presencials durant l'any passat amb exposicions i rutes guiades per apropar també els usuaris virtuals al centre. La Societat Catalana de Genealogia ha aprofitat l'esdeveniment, celebrat amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, per reunir els seus socis i difondre la seva tasca amb una exposició sobre el mar.

L'ANC ha experimentat durant l'any passat una lleugera caiguda de les visites a l'equipament i, en paral·lel, un increment de les consultes a través d'Internet. El 2012, el centre va acollir 3.500 visites presencials i 13.400 consultes sobre documentació 'in situ'. En l'entorn virtual, en canvi, l'ANC rep una mitjana de 2.500 visites mensuals.

Amb la intenció d'atraure els usuaris digitals a l'equipament i donar a conèixer el seu material entre la ciutadania, l'ANC ha organitzat aquest dissabte una jornada de portes obertes. El responsable d'Acció Cultural del centre, Francesc Oliver, ha explicat que amb iniciatives com aquesta, l'ANC vol combatre el descens de visites durant l'any passat.

Francesc Oliver

El total de consultes a la sala ha anat baixant perquè hi ha més visites no presencials. Cada cop hi ha més documentació digitalitzada.


Exposicions i visites guiades s'han combinat amb una mostra i conferències de la mà de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària. Els membres de l'entitat s'han aplegat a l'ANC per celebrar el Dia del Soci i exposar la tasca que duu a terme l'associació. Segons el seu president, Juanjo Cortés, la ciutadania encara no coneix prou l'oferta de cursos i activitats de l'entitat.

Juanjo Cortés

Oferim un gran ventall d'activitats, cursos i conferències. Ens agradaria que la gent de Sant Cugat ens conegués més.


La jornada de portes obertes, que s'ha emmarcat en la celebració del Dia Internacional dels Arxius, s'ha dut a terme juntament amb l'Arxiu de la Diputació de Barcelona i l'Arxiu de Barcelona. Coincidint amb l'Any Internacional de l'Estadística, l'equipament ha proporcionat accés a documentació significativa en aquesta matèria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.