La democràcia com a resposta a la crisi: nova edició del curs d'estiu de la Unipau


Temes relacionats

Josep Ramoneda: 'La desigualtat és el principal enemic de la democràcia' (13/jun/13)

Perceval (Unipau): 'Sant Cugat és part essencial de la universitat' (12/mai/13)

El Curs d'Estiu de la Unipau comptarà amb Colomina, Torreblanca i Subirats ( 6/mai/13)

La Unipau dedicarà el curs d'estiu a la preservació de la democràcia (25/abr/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat serà, del 18 al 24 de juliol, el punt de trobada d'experts de diferents àmbits que defensaran la democràcia com a resposta a la crisi. El curs d'estiu de la Unipau tindrà les aportacions de la portaveu de la PAH, Ada Colau, la periodista Carme Colomina i el politòleg Joan Subirats.

El curs 'La democràcia com a garantia de la dignitat humana' se celebrarà al Centre Borja i analitzarà la democràcia des de les vessants econòmica, democràtica, ètica i ambiental.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha lamentat l'estat actual de la democràcia al món i més concretament a l'Estat espanyol. Oliveres ha emplaçat tothom a lluitar per una democràcia realment participativa on es tingui en compte la dignitat de les persones.

Arcadi Oliveres

La democràcia cada vegada té més defectes i hem de caminar cap una democràcia on la dignitat humana estigui reconeguda.


El filòsof i periodista Josep Ramoneda, que ha protagonitzat la xerrada 'La democràcia i els seus enemics', i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, han acompanyat Oliveres durant la presentació de la 28a edició del curs d'estiu de la Unipau.

Els tres blocs de la programació abordaran la pèrdua de la democràcia per la dictadura franquista i la posterior recuperació amb la transició; la crisi de l'Estat del benestar i la pèrdua de qualitat democràtica; i les noves polítiques per a una nova societat.

La portaveu de la PAH, Ada Colau, la periodista Carme Colomina, el catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan Subirats i l'investigador a l'European Council on Foreign Relations Ignacio Torreblanca són les principals veus del seminari.

La conferència inaugural anirà a càrrec del vicepresident de Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau) i alcalde de Granollers, Josep Mayoral. La programació comptarà amb un important planter santcugatenc de conferenciants amb aportacions de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) de la mà del catedràtic d'Història Contemporània Borja de Riquer i el professor d'Història del Periodisme Josep Maria Figueres, la periodista i exredactora de Cugat.cat, Cristina Cullell, i el membre de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Dani Gómez-Olivé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.