L'Ateneu i Oncolliga s'uneixen per combatre el càncer de mama


  • Comparteix:

Moment de la presentació dels tallers a l'Ateneu

Moment de la presentació dels tallers a l'Ateneu

L'Ateneu, en col·laboració amb Oncolliga, organitzarà un taller gratuït de 'patchwork' dimarts de la setmana vinent per elaborar coixins especials per a malaltes de càncer de mama. Una iniciativa que permetrà els ciutadans mostrar el seu suport a aquestes pacients i que Oncolliga distribueixi les creacions per a l'Hospital General de Catalunya (HGC) i Mútua Terrassa.

La iniciativa neix de la idea de la santcugatenca Dolors Ribot, que, inspirada per un projecte similar que s'estava desenvolupant als Estats Units, va contactar amb Oncolliga per aplicar-lo a la ciutat.

Dolors Ribot

La idea neix als Estats Units on una infermera va ser intervinguda de càncer de mama. Les seves tietes li van cosir un coixí en forma de cor. L'experiència va ser presentada en un congrés mèdic i el projecte ja no coneix fronteres.


Ribot serà l'encarregada d'impartir el taller, totalment gratuït. La presidenta d'Oncolliga Sant Cugat, Montse Botines, ha destacat que gràcies a la col·laboració desinteressada entre entitats s'aconsegueixen teixir xarxes de col·laboració i donar sentit a la tasca que desenvolupen.

Montse Botines

Són molt benvinguts fets com aquest de l'Ateneu, que ens ajuda a tirar endavant un projecte per ajudar les persones operades de càncer de mama.


El responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, ha fet una crida als santcugatencs a participar-hi perquè, més enllà d'elaborar un coixí, la iniciativa serveix per ajudar els malalts de càncer i donar-los suport emocional.

Toni Ramon

Volem que els santcugatencs posin les seves mans per fer aquest coixí en forma de cor. Una manera de mostrar el suport i l'estimació.


Oncolliga posarà aquests coixins a disposició de Mútua Terrassa i l'Hospital General de Catalunya (HGC) i, a més, els exposarà durant la Botiga al Carrer i pel final de curs de l'Ateneu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.