El Consell Social de la UPC ratifica l'acomiadament de 78 interins


Temes relacionats

La UPC manté les eleccions a la tardor per manca de suport al claustre (18/mai/13)

La UPC es dóna un mes per negociar com evitar els acomiadaments d'interins (13/abr/00)

El rector de la UPC convoca eleccions anticipades (27/abr/13)


  • Comparteix:

Una concentració dels interins de la UPC / Font: ACN

Una concentració dels interins de la UPC / Font: ACN

El Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), de la qual depèn l'ETSAV, ha ratificat l'acord del Consell de Govern del centre de 'deixar sense dotació econòmica' 78 places d'interins. Un centenar de treballadors, majoritàriament interins, han protestat en contra dels acomiadaments interrompent la sessió del Consell Social de la universitat.

Els acomiadaments no s'han pogut evitar tot i el període d'un mes de negociació que es va obrir per buscar mesures alternatives. El Consell de Govern va argumentar aquest dilluns que els estalvis en altres partides 'en cap cas' arribaven als 1'4 milions d'euros.

El passat abril, el mateix Consell Social de la UPC va decidir suspendre els acomiadaments de personal interí i obrir un període de negociació d'un mes amb els afectats per evitar les amortitzacions d'aquests llocs de treball. L'òrgan també va proposar reduir un 25% el sou i la jornada dels llocs de treball ocupats per personal funcionari interí.

Aquest dilluns, però, el Consell de Govern ha acordat deixar sense dotació econòmica les places de 78 membres del personal d'administració i serveis (PAS) interí.

La sessió del Consell Social s'ha iniciat aquest dimarts al matí a la seva seu, l'edifici Til·lers de la UPC, però ha estat interrompuda per un centenar de treballadors, majoritàriament interins, que han protestat en contra dels acomiadaments. La reunió s'ha reprès a la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, ubicada a la Via Laietana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.