Cugat.cat celebra avui els seus 31 anys (i els seus 39.000 lectors)


Temes relacionats

31 anys al servei de la ciutat (13/jun/13)

Nou rècord d'audiència de Cugat.cat, que ja suma més de 39.000 lectors (12/jun/13)


  • Comparteix:

Les emissions del 91.5 FM van començar el 13 de juny de 1982

Les emissions del 91.5 FM van començar el 13 de juny de 1982

Cugat.cat celebra aquest dijous el 31è aniversari de l'inici d'emissions de Ràdio Sant Cugat, origen del grup de comunicació multimèdia municipal. L'efemèride coincideix amb un nou rècord d'audiència del mitjà que, per primera vegada, ha superat els 39.000 usuaris únics situant-se com el mitjà digital d'informació local en català més seguit, segons l'OJD.

Un grup de joves emprenedors santcugatencs, encapçalats per Ramon i Josep Grau, Màrius Caralt i Paco Garcia, van ser els encarregats d'inaugurar Ràdio Sant Cugat un 13 de juny de 1982. L'emissora, de caràcter amater, se sustentava als inicis gràcies al suport econòmic d'amics i familiars. Durant la dècada dels 90, després d'uns anys de tancament, l'emissora va passar a ser de titularitat municipal, des de la qual va treballar una conversió multimèdia fins a convertir-se en l'actual grup de comunicació multiplataforma Cugat.cat, que engloba ràdio, diari electrònic i televisió en línia.

La història del mitjà en la darrera dècada ha estat protagonitzada per les noves tecnologies. El 2002 la ràdio local estrenava pàgina web, Radiosantcugat.com, i el 2006 es traslladava des dels estudis del carrer de Sant Jordi a les instal·lacions del carrer de Plana de l'Hospital. Allà va néixer el departament de producció audiovisual que va desembocar en la creació de Cugat.cat, el grup multiplataforma que engloba la ràdio (91.5 FM), el diari electrònic Cugat.cat i la televisió en línia Cugat tv.

La celebració dels 31 anys de Cugat.cat ha coincidit amb un nou rècord d'audiència del mitjà, que ha superat per primera vegada la barrera dels 39.000 usuaris únics mensuals. Els lectors han crescut prop d'un 20% en el que portem d'any, segons dades de l'auditoria de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). Uns números que certifiquen la vocació de servei públic del mitjà, segons el seu director, Miquel Herrada.

Miquel Herrada

Arribem a aquest aniversari amb un nou rècord i això significa que som útils per a la societat i una eina per a la cohesió social del municipi.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat la funció de Cugat.cat com a vertebrador de la societat santcugatenca.

Mercè Conesa

Cugat.cat ha ajudat a fer la transició de poble a ciutat de Sant Cugat. La feina ben feta demostra que són possibles 31 anys d'existència


Cugat.cat és el mitjà digital d'informació local en català amb més audiència, segons l'OJD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.