Neix una assemblea de pares per demanar l'escolarització bilingüe


  • Comparteix:

És la primera assemblea d'aquestes característiques que es constituirà a Catalunya

És la primera assemblea d'aquestes característiques que es constituirà a Catalunya

Un grup de pares santcugatencs s'ha unit per reclamar la introducció a l'escola pública i concertada la possibilitat d'estudiar en castellà i català. Sota el paraigua de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe de Sant Cugat, els impulsors defensen que aquest model està emparat per les darreres sentències i no descarten accions legals per reclamar el que consideren un dret. L'assemblea s'ha presentat en societat aquest divendres en un acte públic, al qual han assistit els regidors del PP i membres d'altres partits com C's.

Els impulsors reclamen un model educatiu públic que garanteixi l'escolarització bilingüe -castellà i català-, ja que el consideren un dret reconegut legalment, tal com ha explicat el portaveu de la iniciativa i president d'Impulso Ciudadano, José Domingo.

José Domingo

El model legal de Catalunya és de conjunció lingüística, amb la presència equivalent de les dues llengües. És un model de cohesió i no genera ruptura.


El grup de pares articularà les seves peticions a través de l'Asamblea por una Escuela Bilingüe de Sant Cugat, que s'ha donat a conèixer aquest divendres. L'associació es constituirà en les properes setmanes i es convertirà en la primera d'aquestes característiques que es crea a Catalunya, segons afirmen.

De fet, el grup de pares santcugatencs assegura que al municipi hi ha 2.000 alumnes que ara mateix paguen l'escolarització privada per gaudir d'aquest model bilingüe i, fins i tot, trilingüe, tot i que aquest darrer no està reconegut legalment.

Davant les seves peticions, els impulsors han negat les virtuts del sistema d'immersió lingüística, que consideren una qüestió política que exclou una part de l'alumnat, segons ha destacat Domingo.

José Domingo

És una qüestió política la que fa la Generalitat, que obliga a un model d'immersió lingüística que fa fora l'alumne castellanoparlant i no respecta els drets de tots.


L'Asamblea por una Escuela Bilingüe de Sant Cugat també reclama a l'Ajuntament i als grups municipals que es posicionin a favor de la possibilitat d'estudiar en castellà i català, i que portin aquesta petició a la Generalitat, tal com pensa fer l'associació. A més, no descarten defensar els seus objectius per la via judicial.

Segons l'associació, més d'un miler de famílies ha presentat ja formalment davant la conselleria d'Ensenyament la reclamació d'escolaritzar els seus fills en castellà i català, i és per això que volen que la mesura s'apliqui ja el curs vinent.

Un centenar de persones ha assistit a l'acte de presentació de l'assemblea a la Casa de Cultura, on també hi han estat presents els regidors del PP i d'altres formacions com C's.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.