El Grup Barnils demana una investigació sobre la detenció de Cazorla


  • Comparteix:

El periodista Bertran Cazorla / Font: Grup de Periodistes Ramon Barnils

El periodista Bertran Cazorla / Font: Grup de Periodistes Ramon Barnils

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) exigeix al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que obri una investigació per aclarir la detenció del periodista Bertran Cazorla. El col·lectiu amb el nom del periodista santcugatenc denuncia la poca transparència del cos policial en l'arrest de Cazorla, que ha estat detingut aquest dissabte mentre s'interessava pel transcurs d'una actuació policial.

Segons el Grup de Periodistes Ramon Barnils, els Mossos d'Esquadra han ofert dades poc transparents, contradictòries i incongruents sobre la detenció del periodista Bertran Cazorla. El col·lectiu demana la informació necessària per esclarir els fets d'aquest dissabte i exigeix explicacions al conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Els Mossos d'Esquadra han detingut Bertran Cazorla aquest dissabte a primera hora del matí després que demanés explicacions sobre una actuació policial al carrer Nou de la Rambla de Barcelona. El periodista ha denunciat que ha patit maltractaments i agressions per part de diversos agents del cos policial durant l'arrest. De la seva banda, el departament d'Interior sosté que Cazorla ha insultat i agredit els mossos amb un joc de claus.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils subratlla que la detenció de Cazorla no és un cas aïllat i adverteix que limita el dret a la llibertat d'expressió i d'informació. Bertran Cazorla treballa al servei de premsa d'EUiA i al setmanari 'La Directa', i col·labora a l'observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, que impulsa el Grup de Periodistes Ramon Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.