Esart es presenta en societat amb una visió internacionalitzadora


Temes relacionats

Els partits de l'oposició rebran més informació sobre el centre Esart (18/jun/13)

Educació defensa la fórmula público-privada que suposa el projecte Esart (14/jun/13)

El PSC lamenta que no hagi sortit a concurs públic el projecte Esart (13/jun/13)

ICV-EUiA denuncia falta de transparència en la cessió d'espais públics a Esart (13/jun/13)

Neix Esart a l'entorn del Centre Cultural i Esade amb batxillerats oficials creatius ( 7/jun/13)


  • Comparteix:

El Campus Esart neix a Sant Cugat amb vocació local i internacional i amb un entorn molt artístic, tal com ha definit el president del Grup Montcau, Antoni Abad, en el discurs inaugural d'aquest nou projecte. Esart, impulsat pel Grup Montcau, oferirà batxillerats artístics a partir d'aquest setembre, en una iniciativa que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que és un futur per a la ciutat i una aposta per la cultura, l'educació i l'art. Les classes es faran a instal·lacions del Centre Cultural, que seran llogades al grup privat en horari de matí.

El projecte Esart s'ha formalitzat aquest dimarts en el Campus Esart després de més de 10 anys de treball. Una iniciativa que portarà a la ciutat batxillerats d'arts escèniques i formació professional especialitzada en aquest camp a partir d'aquest setembre i que, segons el director de Formació Superior Universitària Campus Esart, Arthur Bernstein, compta amb un equip de gestió i formatiu immillorable.

El director general del Grup Montcau, Xavier Chalé, ha informat que el preu dels batxillerats oscil·la sobre els 400 euros mensuals, i que compta amb una col·laboració amb diverses escoles universitàries del Regne Unit. Chalé ha remarcat que de cara al curs 2014-2015 ja oferiran vuit graus universitaris en arts escèniques i cinc postgraus oficials.

Xavier Chalé

Esart oferta la possibilitat de fer uns batxillerats creatius que no existeixen i el preparen per la selectivitat. La idea és obrir carreres universitàries juntament amb un centre britànic.


De la seva banda, el president del Grup Montcau, Antoni Abad, ha subratllat que el Campus Esart s'inicia en un temps on el gran repte és posar en marxa noves formes de futur. Així, Abad ha declarat que la societat es troba 'intoxicada' per la impotència i ha demanat 'posar-se en acció'. Amb relació a la ciutat, el president del Grup Montcau ha manifestat que neix a Sant Cugat i des de Sant Cugat, arrelant-se i exportant-se, en un entorn amb un alt component artístic.

Antoni Abad

Tot això passarà a Sant Cugat i des de Sant Cugat. Atraient i expatriant persones en la dinàmica de l'externacionalització. L'enclau artístic anima a apostar-hi.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat molt il·lusionada amb el projecte Esart perquè dóna resposta a unes necessitats de la ciutat. Alhora, Conesa ha afirmat que es tracta d'una aposta de futur per la cultura, l'educació i l'art.

Mercè Conesa

Fem una aposta per la cultura, per l'art, per l'educació. Perquè des de la base tinguem una educació de qualitat. I fem una aposta perquè la nostra ciutat pugui tirar endavant.


Pel que fa a les inscripcions, la matrícula està oberta des de principis de mes i fins al 2 d'agost, i del 26 d'agost al 30 de setembre. El curs de batxillerat començarà el 12 de setembre i el de formació superior internacional a l'octubre.

La presentació ha comptat amb més d'un centenar de persones, entre els quals es trobava l'exalcalde i exconseller, Lluís Recoder, i diverses personalitats del món cultural local, així com representants del món polític.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.