Utilitzar correctament els petards, clau per gaudir de la revetlla de Sant Joan


  • Comparteix:

Es recomana comprar els petards adequats a l'edat

Es recomana comprar els petards adequats a l'edat

Assegurar-se que els nens utilitzin productes pirotècnics apropiats a la seva edat, no encendre els petards a prop del cos i no guardar-los a les butxaques són alguns dels consells que recomana seguir Protecció Civil per a la revetlla de Sant Joan. També s'aconsella no tocar els coets que no s'hagin encès correctament fins que passi mitja hora i no llençar-los contra cap persona.

Protecció Civil també recorda que els petards poden provocar incendis i, per aquest motiu, recomana evitar llençar-los a menys de 500 metres de zones boscoses. Amb relació a l'estructura dels materials, aconsella no manipular-la per evitar explosions sobtades. A l'hora de llençar els coets el cos de voluntaris adverteix que no es poden llançar en zones amb aglomeracions de gent ni amb la mà perquè poden sortir en una direcció inesperada.

D'altra banda, Protecció Civil aconsella no encendre petards a espais tancats, com vehicles o cases, i avisa que s'han de tancar les portes i finestres i recollir la roba estesa. Finalment, recomana comprar els materials a establiments apropiats i seguir les instruccions dels fabricants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.