El futur de la cirurgia passa per la prevenció i la reordenació, segons Ruiz


  • Comparteix:

La proactivitat i la racionalització de recursos són els eixos que guiaran el futur de la cirurgia al Vallès. Així s'ha posat de manifest a la 4a Jornada Quirúrgica Interhospitalària del Vallès Occidental que ha tingut lloc aquest dijous a l'Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat. Els responsables de cirurgia dels hospitals de referència de la comarca han compartit el punt de vista de la qüestió amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una taula rodona.

Boi Ruiz ha insistit en la necessitat de promoure la prevenció en l'àmbit sanitari. Des del seu punt de vista, d'aquesta manera es millorarà la qualitat de vida de la ciutadania s'evitarà l'hospitalització dels pacients i de retruc es podran descongestionar els serveis.

Boi Ruiz

Hem arribat al màxim d'excel·lència en medicina reactiva. Ara hem de millorar la medicina predictiva per fer sostenible la reactiva des de diferents punts de vista.



El director general a Catalunya d'idcsalud, Xavier Mate, ha agraït la presència de la resta de ponents i ha reafirmat la voluntat de l'HGC de ser punt de trobada del sector per reflexionar sobre el futur de la medicina.

Xavier Mate

Ja fa anys que lluitem per ser un fòrum de discussió i establir relacions dins el sector. Si ens reunim podem fer més pels pacients que per separat.


La taula rodona ha estat moderada pel president de la Secció de Cirurgia del Vallès Occidental, el doctor Jordi Bombardó, i ha comptat amb els responsables de l'àrea de cirugia de l'HGC, de l'Hospital Mútua Terrassa, de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i de l'Hospital de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.